Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Мидтјиланд долази са тројицом првотимаца

Црвена звезда ће у осмини финала Лиге шампиона за омладинце одмерити снаге са данским Мидтјиландом. У утакмици која ће бити одиграна 4. марта од 16 часова на стадиону ФК Вождовац, изабраници Славољуба Ђорђевића ће са амбицијом наставка такмичења покушати да савладају данског шампиона који је клуб са најбољом школом у тој земљи.

Без обзира на то што су црвено-бели бисери могли да извуку и звучнијег противника у осмини финала Лиге шампиона за младе – дански шампион је екипа за поштовање. Ако неки клуб у Данској важи за расадник талената, онда је то Мидтјиланд. Претходних година били су познати по великој броју играча које су доводили још у кадетским узрастима из њихове филијале Ебедеј која је смештена у главном граду Нигерије, али сада претежно доминирају фудбалери из Данске.

Наш ривал је у Лиги шампиона редом избацивао Елфсборг, Зрињски и на послетку Лил после бољег извођења једанаестераца. Против шведског првака су два пута тријумфовали (2:1, 1:0), против Зрињског су забележили победу и реми (3:1, 0:0), док су у плеј-офу избацили француског шампиона, екипу Лила након 1:1, после пенала.

Највеће звезде у екипи су им првотимци: Николас Дир (2001) и Густав Исаксен (2001), левоноги фудбалери који су стандардни у сениорској екипи Мидтјиланда. Дир је одиграо 15 утакмица ове сезоне, док је офанзивнији Исаксен одиграо меч мање за сениоре. За јуниоре нису много играли, али ће тренер Хенрик Јенсен имати право да рачуна на њих, као што и јесте у мечу са Лилом. Првотимац је и годину дана старији везиста Николас Мадсен, али он је на свега четири меча носио дрес сениора. Међутим, Мадсен је био много важнији за јуниорски тим јер је био стандардан током читавог циклуса и на четири сусрета у Лиги шампиона за младе постигао погодак.

Наравно, пуна пажња треба да буде усмерена и на капитена Оливера Соренсена (2002) који је на пет мечева постигао два поготка и исто толико пута асистирао, али и на Мадса Хансена који је на пет мечева два пута погађао мрежу ривала у Лиги шампиона за младе.

Без обзира на добре резултате у Европи, актуелни првак данске лиге за омладинце налази се тек на седмом месту такмичења. Они су на 12 мечева освојили свега 18 бодова (пет победа, три ремија и четири пораза уз гол разлику 17:14), што је за 17 мање од водећег Одензеа.

Претходне сезоне били су прваци лиге, иако су имали исто бодова као и Алборг са 52 освојена бода, али бољу гол разлику и међусобни дуел, што им је омогућило да се квалификују за Лигу шампиона. Прошле сезоне били су врло запажени у европским оквирима јер су стигли до четвртине финала елитног јуниорског такмичења када их је избацио будући шампион- Порто (0:3). До тада су редом избацивали Бохемианс, Хамилтон, Рому и Мачестер Јунајтед.

Шампиони су били и у сезони 2017/18 када су са девет бодова више били испред Алборга.

Утакмице Мидтјиланда у Лиги шампиона:

Елфсборг – Мидтјиланд 1:2 (Симсир, Хансен)

Мидтјиланд – Елфсборг 1:0 (Соренсен)

Мидтјиланд – Зрињски 3:1 (Соренсен, Хансен, Исаксен)

Зрињски – Мидтјиланд 0:0

Мидтјиланд – Лил 1:1, 7:6п (Мадсен)

The post Мидтјиланд долази са тројицом првотимаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment