Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звездина канонада за корак до полуфинала

Хокејаши Црвене звезде показали су вечерас да у четвртфиналном дуелу против екипе Јесеница не би требало да буде проблема. Иако су Јесеничани ове сезоне намучили наше хокејаше у два меча, од којих су у једном и победили, вечерас су изабраници Јовице Руса убацили у пету брзину, сломили отпор гостију и заслужено остварили убедљиву победу, те улепшали 75. рођендан спортског друштва Црвена звезда.

СКХЛ Црвена звезда – ХД Хидриа Јесенице 12:1 (4:1, 1:0, 7:0)

Прва трећина протекла је у доминацији Звезде и тандема Чегринцев – Бркушанин. Управо ова два играча су били стрелци са по два поготка, а забележили су и по две асистенције. Прво је Чегринцев у 4. минути, на асистенцију Бркушанин – Подунавац, довео црвено-беле у водство од 1:0, да би у 6. минути Бркушанин, на асистенцију Чегринцев – Подунавац, повисио на 2:0. Гости с почетка 13. минута, преко Раух Бруна долазе до 2:1, али онда опет на сцену ступају Чегринцев и Бркушанин. Прво је капитен Бркушанин у 17. минути донео Звездиним оклопницима водство од 3:1 (асистенција Конков – Чегринцев), да би Рус Чегринцев у последњој минути овог периода уз асустенцију Бркушанина повисио на 4:1.

У другој трећини видели смо само један погодак, а аутор истог био је Новаковић уз асистенцију Конков – Чегринцев. Било је то 5:1 и тим резултатом се ушло у последњи период игре, а Звездин тренер је извршио измену на голу, па је последњи период уместо Ранковића бранио Митић.

Последњи период креће раним голом Сабадоша (6:1) коме је лепо асистирао Цвик, а голеаду је наставио својим другим голом Новаковић (асустенција Подунавац) за високих 7:1. Након три асистенције у листу стрелаца (8:1) уписао се и Подунавац (52. минут), а асистирали су му, ко други до тандем, Чегринцев – Бркушанин. У 56. минути пак у мрежу гостију за 9:1 смешта Драговић (асистенција Млађеновић – Даниел), а исти играч својим другом поготком доноси нову највећу предност црвено-белима од 10:1. Овај пут му је асистирао двојац Даниел – Анђелковић. Свој првенац у Звездином дресу (58. минут) постиже новајлија Конков (асистенција Чегринцев) за 11:1, а Сабадош својим другим поготком (асистенција Цвик – Касицки) постиже коначних 12:1.

Следећи меч ове две екипе игра се у Јесеницама 7. марта, и уколико црвено-бели победе ићи ће највероватније на мегдан екипи Триглава која је у прбом сусрету била боља од екипе Цеља.

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment