Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Победа за крај WABA лиге

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк у последњем, 18. колу регуларног дела WABA лиге савладале су ЖКК Орлови 84-74 (31-12, 16-22, 18-21, 20-19). Утакмицом у хали „Баскет Сити“ завршен је регуларни део регионалног такмичења за сезону 2019/20.

Црвена звезда је након два узастопна Фајнал фора, овог пута завршила сезону на 8.месту, са истим скором као шестопласирани РМУ Бановићи и седмопласирани КЖК Партизан 1953, 5-13, али и са једним бодом заостатка. Тај бод је борд WABA лиге одузео црвено-белима због неодиграног дуела у Цељу.

Иако по квалитету и реномеу ово место не припада кошаркашком гиганту, огромни проблеми са повредама и ростером и бројни пехови током сезоне су одлучили да млада Звездина екипа неке добијене и „већ виђене“ добијене утакмице изгуби. Податак да Црвена звезда није имала довољан фонд играчица због повреда да наступи у Цељу довољно говори.

Радује повратак Николине Деурић после повреде рамена и њена добра рола на мечу против Бањалучанки, која је растеретила носице екипе.

Звезда је одиграла фантастично прву четвртину. Велика енергија, брза транзиција, контрола скока, и сјајна Маша Јанковић. Серијом 6-0 шампион Србије је отворио меч, затим са 10-0 већ до половине прве деонице стигао до двоцифрене предности, а затим до краја стигао до високих 31-12.

Тренер – играч екипе из Бањалуке, искусни интернационалац и бивши репрезентативац БиХ, која се ове зиме реактивирала да помогне својој екипи, Драгана Свитлица, успевала је поенима да спречи да се Звезда већ у раној фази друге деонице потпуно резултатски одлепи. Звезда је одржавала високих 20 поена предности, у Николина Деурић је креирала серију 7-0. Под другим обручем центарска линија Свитлица-Бегенишић је добро функционисала, да би серијом 7-0, уз тројку Тамаре Рајић, бањалучки тим је стигао до -13 на крају првих 20 минута, 47-34.

Три поена Рајићеве покренула су вицешампиона БиХ који је у трећем кварталу везао четири узастопне тројке, Мишељићева је погодила за црвено-беле, и стигао на минус од само три поена. Реаговао је Драган Вуковић тајм-аутом, што је уродило плодом, Звезда је узвратила серијом 7-0, тројком се надовезала Нађа Недељков, а Свитлица успела да спусти минус испод 10 поена пред последњих 10 минута, 64-55.

Покушао је бањалучки тим на старту мини серијом да се резултатски поново приближи (64-59), али Звезда је одбила налет противника и преломила утакмицу са три везане тројке (две Катанић и Мишељић), да би мини серијом Иване Катанић мирно привела утакмицу крају, (77-66). Маша Јанковић и Милица Бојовић су поставиле коначних 84-74.

Капитен Ивана Катанић је новим дабл-дабл остварењем предводила Звезду до тријумфа и била најпродуктивнији појединац сусрета, индекс 23 – 21 поен, 13 асистенција, уз 6 скокова. Пратила је Милица Бојовић са 17 поена (9ск), Маша Јанковић је такође забележила дабл-дабл – 15 поена и 11 ухваћених лопти. Двоцифрене су биле и Милина Мишељић и Николина Деурић (9ск) са по 10 поена. Потпуна контрола скока Црвене звезде је била један од кључних детаља утакмице, (45/26).

На Фајнал фор, који се ове године одржава у Старој Загори (Бугарска), пласирале су се екипе Будућност Бемакса, Цеља, Монтане и Бероеа.

Црвену звезду пред старт плеј-офа и почетак одлучујућих борби за одбрану шампионске круне очекује меч последњег кола домаћег шампионата против КЖК Партизан 1953, (недеља 19.00, Баскет Сити).

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Катанић 21 (6ск 13ас 4укл), Вуловић 2, Недељков 7, Деурић 10 (9ск), Јанковић 15 (11ск 6ас 1укл 1блк), Бојовић 17 (9ск 2ас 2укл), Митровић, Ковачевић 2, Мишељић 10 (4ск 6ас). Тренер: Драган Вуковић

The post Победа за крај WABA лиге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment