Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Звездин понос – Клуб 100

КК Црвена звезда мтс иза себе има 75 веома успешних година. Све је почело на теренима на Малом Калемегдану и то не само једна прелепа црвено-бела прича, већ и цела кошаркашка прича на овим просторима која је водила све до епитета који Србија данас поносно носи , а то је ‘’Земља кошарке’’. Камен темељац КК Црвена звезда поставио је легендарни Небојша Поповић, а готово је немогуће да поменемо сваког ко је поносно носио црвено-бели дрес и наш клуб довео до неслућених висина.

На утакмици са Макабијем су били легендарни кошаркаши Црвене звезде, а свако од њих је обележио бар неку епоху нашег клуба. С тога, менаџмент КК Црвена звезда мтс побринуо се да поводом 75. рођендана СД Црвена звезда они добију пригодне поклоне и почасни чланови ‘’Клуба 100’’. То су играчи који су забележили најмање 100 наступа у црвено-белом дресу, треба истаћи да су са нама и неки од њих који су стали близу те цифре, али исто тако освајали трофеје, писали историју и оставили неизбрисив траг. Сви они дали су огроман допринос да наша Црвена звезда буде велика и да и данас, 75 година од оснивања, сија пуним сјајем.

Награде за изузетан допринос су биле уручене и савезу,граду Београду, Министарству Омладине и спорта, спортском савезу Србије,као и нашим пријатељима који су креирали песму за 75 година постојања КК Црвена звезда: Никола Демоња, Нинко Кресојевић, и Марио Миливојевић.

Такође,део играча и даље је активан у иностранству, а припада овом „клубу“, док су појединци због својих пословних обавеза или здравственог стања били спречени да у петак буду тамо где им је место – у „Штар Арени“ са осталима, као и првим тимом у коме се такође налази неколицина играча из клуба 100.

Пригодне плакете легендама нашег клуба уручили су председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић, председник скупштине клуба Бранислав Баћевић, потпредседници УО Саша Влаисављевић и Душан Милосављевић, директор Филип Сунтурлић, спортски директор Жарко Чабаркапа и тим менаџер Небојша Илић. Међу присутнима је било више од 40 бивших првотимаца, плакете су задужили и бројни чланови њихових породица играча који нису више са нама. Оправдано одсутни су такође задужили плакете, а њима ће их Клуб уручити првом наредном приликом.

Они су писали историју, ушли у легенду и поносно носили грб наше Црвене звезде. Менаџмент клуба је показао на делу да води рачуна о богатој историји клуба и цени допринос свих играча који су учествовали у 75 веома успешних и трофејних година. Без њих, данас Црвена звезда не би била где јесте, а то је место које нашем клубу и припада. На врху региона и у Евролиги.

КК Црвена звезда у наредним данима објавиће И “личну карту” свих играча из клуба 100, такође И видео материал са утакмице у петак, али И фото албум И видео материал са ове свечаности, јер Црвена звезда има чиме да се поноси!

Текст преузет са сајта КК Црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment