Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Сигуран старт црвено-белих у Лозници

Рукометашице Црвене звезде савладале су у Лозници домаћу екипу ЖРК Лозница Град 30:26 (16:13) и успешно започеле други део првенства у Првој лиги Центар.

Црвена звезда је у првом колу наставка такмичења била слободна, али изабранице Весне Бојковић су у Лозници показале да су спремне дочекале први меч. Лозница је прво и једино вођство имала у 7.минуту (3:2), када су црвено-беле преузеле ситуацију на паркету и контролу утакмице. Капитен Јована Ристић и Хелена Инђић су креирале преокрет, па је у 20.минуту Црвена звезда имала максималних пет голова разлике, (7:12). До краја првих тридесет минута гошће су преко Љубице Ивковић и Саре Димитријевић успеле да постигну два гола и да на одмор између два полувремена оду са минусом од три гола, 13:16.

Домаћа екипа је брзо успела да дође на само гол заостатка у наставку игре, Звезда је успевала да головима Ђурковићеве и Инђићеве одржи минималну предност. Након дисквалификације Тамаре Ђурковић, Хелена Инђић је преузела одговорност у финишу, била сигурна, погодила је и пивот Маша Ердељановић, да би Хелена Инђић потврдила Звездину победу, постигла је први гол, постигла је и последњи на мечу за 26:30.

Хелена Инђић је била најефикаснија са 9 голова, Тамара Ђурковић је пратила са 7, капитен Јована Ристић је погодила мрежу 6 пута.

Звезда у наредном колу дочекује Раднички са Црвеног крста, у градском дербију за врх табеле и наставак трке са Металцем за пласман у виши ранг.

13.коло, Прва лига Центар

ЛОЗНИЦА ГРАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 26:30 (13:16)

Лозница, хала: УФК „Лагатор“. Гледалаца: 100. Судије: Стефан Елезовић и Александар Аћимовић. Искључења: Лозница Град 10 , Црвена звезда 12 минута. Седмерци: Лозница Град 4(4), Црвена звезда 3(2).

ЛОЗНИЦА ГРАД: Јездић, Т.Церовац, Матић 3, Вучетић 5, Гајић 4, Босиочић, Ивковић 8, А.Церовац, Кукрић 3, Божић 1, Јосиповић, Димитријевић 2, Ристић, Ћирић, Митровић, Јеротић. Тренер: Драгана Митровић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јездић, Сташић, Ристић 6, Ђурковић 7(2), Ћорић, Кленковски, Грбић, Инђић 9, Ковач, Јелић, Ердељановић 2, Вељковић 5, Кунчер 1, Протић, Лончар. Тренер: Весна Бојковић

The post Сигуран старт црвено-белих у Лозници appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment