Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини бисери – Силовити омладинци и кадети

Наше две најстарије јуниорске селекције су врло доминантно ушле у пролећни део сезоне, јер су омладинци савладали ТСЦ (6:0), а кадети надиграли Телеоптик и тријумфовали са 7:2 и тако потврдили да су са разлогом лидери лига.

Први меч у домаћем првенству наших омладинаца у 2020. години прошао је у знаку Андрије Радуловића. Талентовани крилни нападач био је централна фигура меча у ком су изабраници Славољуба Ђорђевића савладали ТСЦ 6:0. Инспирисани Радуловић је за 47. минута колико је провео у игру успео да забележи хет-трик и асистенцију. У стопу га је пратио и Вања Панић, придошлица из Олимпије и момак који је и током припрема показивао да поседује раскошан таленат. Он је постигао два поготка, а у стрелце се још уписао и Урош Благојевић.

Омладинци Графичара су у доста подмлађеном саставу изашли на мегдан Раду на Бањици. Иако су имали велики број прилика и надиграли ривала, меч је завршен резултатом 1:1. Изједначење тиму Дејана Симића донео је талентовани Урош Ђуричковић, момак рођен 2002. године у Црвенки.

Омладинска лига Србије:

1. Црвена звезда – 15 победа и три ремија – 48 бодова (гол разлика 57:10)

2. Бродарац – 13 победа, три ремија и два пораза – 42 бода (гол разлика 42:19)

3. Партизан- 11 победа, два ремија и пет пораза – 35 бодова (гол разлика 41:20)

—————-

8. Графичар – 7 победа, три ремија и осам пораза- 24 бода (гол разлика 39:32)

Са седам голова у мрежи су црвено-бели кадети испратили фудбалере Телеоптика са терена наше Омладинске школе. Изабраници Марка Неђића су на старту меча примили гол, али су показали велики карактер и успели да преокрену резултат и на крају убедљиво тријумфују. Меч је обележио двоструки стрелац Немања Јанковић који је ефектним голом петом у зауставном времену игре измамио аплаузе свих присутних на трибинама. Још су погађали: Марко Лазетић, Јован Митуљикић, Никола Станковић, Никола Кнежевић и Марко Боровић.

Кадети Графичара су били бољи ривал у дуелу против Рада на Бањици, али су домаћи успели да наплате промашаје фудбалера Николе Ђуровића. Резултат је био 1:0 за Рад.

Кадетска лига Србије:

1. Црвена звезда – 15 победа, реми и два пораза – 46 бодова (гол разлика 71:15)

2. Партизан – 13 победа, три ремија и два пораза – 42 бода (гол разлика 56:19)

3. Бродарац – 12 победа и шест пораза – 36 бода (гол разлика 43:25)

—————-

9. Графичар – 7 победа, четири ремија и седам пораза – 25 бодова (гол разлика 31:41)

Сениорски тим Графичара је поражен од Кабела на теренима иза југа Маракане (0:1). Имали су прилике Крстовић, Станојев и други таленти који се кале у дресу наше филијале, али им је недостајало више среће у завршници, док су гости из Новог Сада из прве изгледне прилике постигли гол.

1. Графичар – 13 победа, пет ремија и седам пораза – 44 бода (гол разлика 36:22)

2. Металац – 13 победа, пет ремија и седам пораза – 44 бода (гол разлика 36:29)

3. Златибор – 10 победа, једанаест ремија и четири пораза – 41 бод (гол разлика 24:17)

Успешно отварање сезоне имали су и млађи кадети Црвене звезде које са клупе предводи Влада Вучић. Они су надиграли и савладали вршњаке који носе дрес ОФК Београда резултатом 2:1, а питање победника је головима решио талентовани Јован Мијатовић. Наши бисери рођени 2004. и 2005. године се налазе на трећој позицији са 34 освојена бода.

The post Звездини бисери – Силовити омладинци и кадети appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment