Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеРепрезентацијаФудбал

Српске репрезентативке мељу све редом. Сара и Јована запажене против Белорускиња

У само четири дана женска фудбалска репрезентација Србије одиграла је два сусрета и остварила два више него убедљива тријумфа. И док су друге даме прослављале свој празник 8. март, српске фудбалерке су празник провеле радно на зеленом тепиху.

Наше девојке су прво у петак 6. марта на стадиону ФК Колубара у Лазаревцу у оквиру квалификција за ЕУРО 2021. савладале селекцију Северне Македоније резултатом 8:1 (3:1). По два поготка за нашу репрезентацију постигле су Алегра Пољак, Тијана Филиповић и Јелена Чанковић, а у листу стрелаца још су се уписале Невена Дамјановић и Марија Радојичић. Овим тријумфом српске репрезентативке су оствариле трећу квалификациону победу којом су и даље остале у игри за пласман барем у додатни бараж који ће одлучивати о репрезентацијама које ће учествовати на европској смотри женског фудбала у Енглеској наредне године.


Четири дана касније српске репрезентативке су одиграле у турској Анталији на стадиону „Титаник Мардан“ и пријатељски сусрет са одабраном селекцијом Белорусије. И овога пута наше девојке су биле убедљиве и оствариле тријумф резултатом 5:0 (2:0). Овога пута у стрелце су се уписале Марија Радојичић, Тијана Филиповић, Тијана Матић, капитен Виолета Словић и Марија Вуковић.

За разлику од сусрета са Северном Македонијом у дуелу против белоруских фудбалерки наступиле су и две чланице ЖФК Црвена звезда. Голманка Сара Цетиња заузела је место у стартних једанаест и гол наше репрезентације чувала је до 66. минута када је место уступила Милици Костић, док је Јована Стојановић у игру ушла у 31. минуту заменивши лакше повређену Марију Илић. Обе наше играчице пружиле су задовољавајуће партије и свакако су оправдале поверење селектора Предрага Гроздановића. Јована Миладиновић није добила прилику овога пута да понесе национални дрес, док је повреда Андријану Тришић спречила да заигра за најбољу репрезентацију Србије.


Након два одиграна сусрета и два убедљива тријумфа у кратком обраћању медијима селектор Предраг Гроздановић је изјавио:

– „Изузетне утакмице. Наше девојке су приказале бриљантне партије и доминирале током свих 180 минута. Због тога ни не треба да чуде овако високи резултати, који су могли да буду и убедљивији. Честитам девојкама. Мислим да су приказале партије у којима се добро види колико вреде. Све ово нам даје право на велику наду за добар епилог пред наредне мечеве и наставак пута ка пласману на Европско првенство.“


Повезане вести

Leave a Comment