Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Тешко гостовање у ванредним околностима – Црвена звезда у Мадриду

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у среду у Мадрид, где ће у четвртак (21 час, Визинк Центар) одиграти меч 29.кола Евролиге.

Утакмица црвено-белих, као и практично готово све остале биће одигране без присуства публике, након све веће опасности коју изазива вирус “корона” не само у Шпанији, већ у свим крајевима света.

Црвено-бели одлазе у Мадрид без Огњена Добрића, Марко Јагодић Куриџа се осећа све боље (повреда скочног зглоба у Истанбулу) али неће наступити у овом мечу, а након одсуства са утакмице у Мадриду, у пун погон враћа се и тренер Драган Шакота који је разумљиво морао прво да се осврне на ванредне околности у којима се одржавају спортске манифестације, не само у Евролиги, већ и осталим спортовима:

Спорт је једна од ствари које трпе. А трпи економија, трпе људи, много је штете нането, разуме се, на свим аспектима. Али ако већ причамо о томе долазимо у ситуацију да нека такмичења постају нерегуларна јер сада имамо велики број земаља који се одлучују да играју без публике… Не знам како ће се то завршити, није баш пријатан – рекао је тренер црвено-белих и изнео очекивања о утакмици у Мадриду:

Ми смо анализирали Реал овде, причали смо доста на ту тему, играли смо и неке велике утакмице као што је била она против Барселоне у Барселони где нам можда нико пре утакмице није давао никакве шансе, па је на крају било сасвим другачије. Тако да, треба бити спреман да се искористи шанса. Чињеница је да ти тимови када одиграју на максимуму, онда су наше шансе умањене. Ми можемо да кажемо за неке утакмице у АБА лиги да смо ми главни фаворити и да од нас пуно зависи, али ово су ипак тимови где много више зависи од њих него од нас, али то нас никако не би требало спречити да дамо све од себе и да се боримо. Кажем, ако се деси нека шанса, као што је била она у Барселони, очекујем да овога пута будемо паметнији и да одиграмо ту најзначајнију одбрану добро и најзначајнији напад паметно – рекао је Шакота.

Владимир Штимац такође се прво осврнуо на ванредне околности које прате не само спорт изазване корона вирусом:

То је главна тема која тренутно иде, не знам. Ја се надам да то неће утицати на нас. Видећемо шта ће бити. Видим да је доста земаља затворило хале… Али мислим да није толико концентрација на томе, колико то кружи около, медији и све. Видећемо како ће се развијати ситуација у наредне две-три недеље – рекао је Штимац и додао да играчи воде рачуна максимално у околностима које нису пријатне:

Ми стварно водимо рачуна на аеродромима, држимо се наше групе и то је то. Покушавамо да не улазимо у неки велики контакт са другим људима, постоје и заштитне маске које се носе, а које носе и доста других људи на аеродрому тако да покушавамо да избегнемо то, максимално колико је могуће.

Утакмица против мадридског Реала играће се без присуства публике у “Визинк Центру”:

То је Реал Мадрид, они су једни од кандидата за освајање Евролиге и не мислим да ће то код њих нешто много да промени. Можда ће они бити још опуштенији зато што играју у тој некој тренинг атмосфери и играју на свом терену. Као што би било сада да ми играмо овде у “Пиониру” против њих, било би сигурно лакше. Тако да не мислим да ће то на њих пуно утицати. Али рецимо, биће и нама лакше, мада није тамо нека ватрена публика. Сигурно ће нам бири лакше јер они неће имати никакву подршку, биће празна хала. Немамо никакву предност дакле због те чињенице. Они су фаворити. Али, ми ћемо отићи и дати све од себе, понављам, борићемо се, играти и видећемо шта ће бити на крају – рекао јеШтимац.

Екипа Црвене звезде тренираће у среду од 13-15 часова у Београду, а одмах након тога следи одлазак у Мадрид у који експедиција црвено-белих стиже у среду у вечерњим часовима.

Ово ће бити 10.дуел две екипе у Евролиги, мадридски клуб води 6-3 у победама,а у првом мечу у Београду Реал је победио 75:60.

Утакмица Реал Мадрид – Црвена звезда игра се у четвртак од 21 сат.

The post Тешко гостовање у ванредним околностима – Црвена звезда у Мадриду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment