Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Млађи кадети успешни, крећу и млађи пионири

Јуниорске селекције које стасавају на теренима наше Омладинске школе се полако враћају обавезама у домаћим првенствима, након бројних турнира у којима су учествовали и које су освајали током зиме и квалитетних припрема током којих су брусили форму за пролеће. Селекција коју предводи Влада Вучић је тријумфовала против ОФК Београда (2:1), док наши млађи пионири за викенд настављају такмичарске обавезе, завршене још крајем новембра прошле године.

Провели су у Анкарану припремни део сезоне наши млађи кадети и у оквиру седам дана одиграли две контролне утакмице како би што спремнији дочекали наставак шампионске трке и грчевиту борбу, јер се налазе на трећој позицији. У првом мечу савладали су кадете Трисетине резултатом 4:1, а меч је обележио троструки стрелац Мирко Николашевић, док је мрежу ривала погодио и нападач из Ниша – Матеја Бубањ. С обзиром на то да је идеја људи из наше Омладинске школе да црвено-беле селекције играју искључиво против старијих, одмерене су снаге и са кадетима Венеције, али смо поражени (2:3). Прецизни за тим Владе Вучића били су поново Николашевић и Бубањ.

Упркос томе што окосницу нашег тима чине фудбалери рођени 2005. године који су по узрасту пионири и којих нема превише у Лиги млађих кадета, амбиције су увек највеће кад се носи црвено-бели дрес. Показали су већ то у утакмици против ОФК Београда када су тријумфовали 2:1, головима Јована Мијатовића, момка који је био проглашен за најбољег фудбалера Црвене звезде рођеног 2005. године, за прошлу годину.

Црвено-бели дрес су у том мечу носили: Маринковић, Митић, Стојсављевић, Жакнић, Вукичевић, Голдин, Мијатовић, Бошковић, Бубањ, Ђурић, Николашевић. Са клупе су шансу добили: Граоња, Савић и Матић.

Сјајним играма у јесењем делу сезоне- Стефан Лековић и Немања Видојевић изборили су се да наступају за кадете Графичара, док је талентовани чувар мреже рођен 2005. године – Стефан Маринковић пролазио припреме са кадетском селекцијом Црвене звезде, али ће бити на располагању Владимиру Вучићу током пролећа.

Све ово, имаће млађи пионири као задатак да понове. И они су се врло успешно припремали у Анкарану и у неколико различих тестова показали да поседују велики квалитет и потенцијал. Они су били непогрешиви у проверама, па су редом побеђивали: пионире Венеције (6:1), млађе пионире Венеције (2:1) и пионире Копра (1:0). То су поновили и против вршњака из Краснодара на теренима иза југа Маракане када су их савладали са 3:0, док су у генералној проби декласирали Дуел из Крушевца. Резултат је био 6:1, а за наш тим су погађали: Страхиња Стојковић (2), Алекса Василић, Даворин Тошић, Душан Макевић и Константин Пантић.

Промена у односу на јесењи део сезоне је та да се екипи прикључио дефанзивац рођен 2007. године- Ђорђе Цветковић, тако да ће Милорад Вилотић са провереним снагама наставити трку за шампионску титулу, а и они се, као и млађи кадети, налазе на трећој позицији. Важна напомена је да и ова црвено-бела селекција игра већином са годину дана млађим дечацима, док остатак лиге углавном чине фудбалери рођени 2006. године, тако да је приоритет ипак на развоју играча.

Први пролећни изазов биће у суботу 14. марта када ће од 15 часова и 30 минута, изабраници Милорада Вилотића гостовати ФК Оле, а Ђорђевић, Максимовић, Тошић и други бисери ће покушати да на што бољи начин уђу у наставак сезоне.

The post Иза југа Маракане – Млађи кадети успешни, крећу и млађи пионири appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

ТОЗА мар 14, 2020 at 06:19

У Кадетима, најбољи утисак на мене, оставио је момак са бројем 13 (Матија?), који је ушао у другом полувремену на позицији крилног бека… која брзина, а тек центар-шут, Коларов би му завидео! Једва чекам наредну текму да га гледам!

Reply

Leave a Comment