Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Пет комада „Вучица“ за крај лигашког дела првенства

У апсолутно нефудбалском термину, радни дан у 11 часова преподне одигран је сусрет 14. кола Супер лиге Србије у фудбалу за жене између домаће екипе Земуна и наше Црвене звезде. Истовремено био је то последњи сусрет првог дела шампионата, па ће екипе на основу оствареног пласмана такмичење наставити кроз плеј-оф и плеј-аут.

ЖФК Земун : ЖФК Црвена звезда 0:5 (0:2)

Пред очекивано малим бројем гледалаца, а на трибинама стадиона ФК Бежанија било је присустно свега тридесетак љубитеља фудбала укључујићи и представнике како других клубива тако и ФСС-а, фудбалерке Црвене звезде оствариле су очекивани тријумф након којег су лигашки део шампионата окончале на трећој позицији и поред губитка девет бодова. Иако је одавно јасно да је борба за шампионски пехар давно изгубљена „Вучице“ ћа и у наставку такмичења кроз предстојећи плеј-оф имати и те како мотива да остваре што запаженије резултате и покушају да такмичење окончају на вицешампионској позицији.

Доста проблема имао је тренер Славиша Чула око састављања стартне поставе за овај сусрет. Четири наше стандардне играчице свега нешто више од 12 сати пред почетак меча стигле су из Турске где су имале репрезентативне обавезе, док су још четири девојке биле на окупљању У-19 селекције Србије у Спортском центру ФСС-а у Старој Пазови. И поред великог напора наших „А“ репрезентативки у претходних недељу дана Сара Цетиња и Јована Миладиновић су морале да започну меч од самог старта, док су Јована Стојановић и Андријана Тришић остале на клупи, али су конкурисале за овај меч и поред чињенице да су током репрезентативних обавеза доживеле на срећу лакше повреде.

Почетак сусрета протекао је очекивано у споријем ритму, а прво какво такво узбуђење бележимо у 9. минуту када је домаћа играчица Ксенија Павловић покушала да угрози наш гол ударцем искоса са леве стране, али је Ана Шћепановић тај шут изблокирала и лопта је завршила у корнеру. Три минута касније након прекршаја над Николином Миловић слободан ударац извела је Александра Савановић, али у шеснаестерцу Земунки Анђела Крстић није добро лопту захватила главом. Могле су „Вучице“ да стигну до предности у 16. минуту. Одличан пас у празан простор упутила је Анђела Крстић, али у одсудном тренутку домаће играчице су успеле да изблокирају покушај Николине Миловић.

Теренску доминацију наше играчице могле су да крунишу у 19. минуту. Одлично је Јована Аранђеловић упослила Мирелу Тенков која је кренула сама ка голу Катарине Антешић, али је све изненадила високо подигнута заставице помоћног судије. Офсајд.

Одлично је Николина Миловић извела корнер у 23. минуту. Домаће играчице су смушено реаговале. Покушала је једна од играчица у жутом дресу да отклони опасност, али је лопта стигла до Нели Мбапе која је до тог момента била готово неприметна и Звездина Камерунка такве поклоне не пропушта, разантан ударац – 0:1.

Два минута касније могле су црвено-беле да дуплирају предност. Лепо су комбиновале Мирела Тенков и Јована Аранђеловић, лопта је стигла до Николине Миловић која је ушла у шеснаестерац, али у моменту када је могла ударцем да угрози Катарину Антешић она се одлучила за асистенцију ка Нели Мбапе и прилика је отишла у неповрат.

У недостатку изгледнијих прилика да угрозе гол Саре Цетиње, на истеку пола сата игре домаћа играчица Жељка Белован је ударцем са готово 40 метара испробала будност наше репрезентативне голманке, али опасности није било.

Прави карамбол у казненом простору Земунки виђен је у 39. минуту. Лопта се одбијала као на билијару, а на крају је ударац опробала Маргита Васовић, али промене резултата није било. У финишу првог дела игра бележимо још две уигране комбинације наших фудбалерки након којих су Анђела Крстић и Јована Аранђеловић биле непрецизне.

И када се очекивало да ће се на одмор отићи са минималном предношћу наших девојака, црвено-беле су извеле ко зна коју по реду акцију која се завршила ударцем са дистанце. Овога пута лопта је „савршено легла“ на ногу Александре Савановић и голманки горњоварошке екипе није било помоћи – 0:2.

Однос снага није се променио ни у наставку сусрета. Црвено-беле су атаковале на гол домаћина, па бележимо три покушаја у 49, 54. и 63. минуту након центаршутева, али ударци Нели Мбапе два пута и Анђеле Крстић нису били прецизни. У међувремену, у 60. минуту сусрета из игре је због повреде морала да изађе Мирела Тенков која је управо у дану одигравања овог сусрета прославила свој јубиларни 30. рођендан, а у игру је ушла Јована Стојаноић.

Након једне од ретких полуприлика девојака у жутим дресевима која се догодила у 65. минуту, свега шездесетак секунди касније „Вучице“ стижу до новог гола. Нели Мбапе је серијом дриблинга нанизала неколико домаћих играчица на десном крилу, уследио је центаршут и Николини Миловић није било тешко да лопту спроведе у мрежу – 0:3.

Само пар минута касније и поред видног умора Јована Стојановић је показала да је расположена за игру. „Промешала“ је одбрану домаћина, ушла у шеснаестерац и Земунке нису имале начина да је другачије зауставе изузев прекршајем. Главни судија Мима Станкоић није имала дилему и показала је на „белу тачку“. Лопту је узела Анђела Крстић и казнени ударац извела више него презизно погодивши леви горњи угао земунског гола – 0:4.

Уиграну акцију наше екипе видели смо у 75. минуту сусрета. Анђела Крстић је извела слободан ударац и када су сви очекивали директан ударац на гол, уследио је пас ка Александри Савановић, она је из прве лопту проследила ка Јовани Стојановић која је са „играчицом на леђима“ успела да упути ударац ка голу. Катарина Антешић је већ била савладана, али је гол спречила статива. Пропуштену прилику популарна Жига „наплатила“ је пар десетина секунди касније. Упутила је ударац искоса са леве стране и голманки Земуна није било спаса – 0:5.

У финишу сусрета бележимо покушаје Александре Савановић, Теодоре Стојаковић и Маргите Васовић након којих није дошло до промене резултата, али треба напоменути одличан покушај Александре Савановић из слободног ударца у 82. минуту, али је и овога пута оквир гола био савезник голманке Катарине Антешић.

На крају, бележио и полуприлику Земунки у 90. минуту сусрета, али проблема за Сару Цетињу није било, па је судија Мима Станковић могла и да одсвира крај сусрета.

Након овог сусрета „Вучице“ су и поред девет одузетих бодова успеле да се пробију на трећу позицију на табели са 25 освојених бодова и током предстојећег плеј-офа главни задатак биће им да достигну тренутно другопласирану екипу земунске Слоге која има три бода више. На старту плеј-оф фазе такмичења наше играчице ће управо гостовати екипи Соге, али о термину одигравања тог сусрета накнадно ћемо вас обавестити.

На крају желимо да честитамо Анђели Поповић која је у игру ушла уместо Јоване Аранђеловић у 79. минуту и тиме забележила свој први, дебитантски наступ у црвено-белом дресу.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 14. коло:
ЖФК Земун – ЖФК Црвена звезда 0:5 (0:2)
Стрелци: 0:1-Н. Мбапе 23`, 0:2-А. Савановић 44`, 0:3-Н. Миловић 66`, 0:4-А. Крстић 69`(11.м), 0:5-Ј. Стојановић 76`
Стадион: ФК Бежанија
Гледалаца: 30
Главни судија: Мима Станковић
Помоћне судије: Јелена Цојкић, Андреа Маринковић
ЖФК Црвена звезда: С. Цетиња, А. Шћепановић, Н. Николић, Ј. Миладиновић, А. Крстић, М. Васовић, А. Савановић (од 85` Т. Стојаковић), Ј. Аранђеловић (од 79` А. Поповић), Н. Мбапе, Н. Миловић, М. Тенков (од 59` Ј. Стојановић). Тренер: Славиша Чула

– Табела Супер лиге Србије у фудбалу за жене:
1. Спартак (Суботица) 39 /меч мање/
2. Слога (Земун) 28
3. Црвена звезда (Београд) 25 /-9 бодова/
4. Машинац Трејс ПЗП (Ниш) 23
5. Војводина (Нови Сад) 19
6. Раднички 1923 (Крагујевац) 12 /меч мање/
7. Земун (Земун) 12
8. Пожаревац (Пожаревац) 1

По окончању лигашког дела сезоне 2019/20, достављамо и статистичке податке о броју одиграних мечева и постигнутих погодака. У наредној табели су приказане играчице са највише наступа и највише постигнутих голова у историји клуба, као и наведени статистички подаци који се односе на актуелни играчки кадар ЖФК Црвена звезда.

Повезане вести

Leave a Comment