Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Станковић – Жао ми је што неће бити навијача, али морамо да будемо одговорни

Црвена звезда ће сутра дочекати Напредак (18) у оквиру 26. кола Суперлиге Србије пред празним трибинама, а тренер Дејан Станковић истиче да му је жао што због настале ситуације неће бити публике јер је била планирана прослава рођендана. Посебно је нагласио да клуб и сви актери морају да се понашају одговорно, интелигентно и у складу са препорукама јер је здравље људи најважније.

– Жао ми је због настале ситуације, јер је план био да прославимо 75. рођендан Црвене звезде, али морамо да следимо упутства и да будемо одговорни. Управо социјална одговрност и интелигенција морају да изађу у први план, јер видимо шта се дешава око нас. Морамо да слушамо све што нам кажу. Треба да поштујемо упутства, како би се ситуација вратила у нормалу. То није ствар храбрости него интелигенције. Ако су наши родитељи и дедови били ту за нас како би нам створили бољу будућност, сад ми треба да будемо ту за њих и не идемо по кафићима и ресторанима, како им не би донели вирус кући, јер је познао да га лакше добијају старији људи – апеловао је Станковић.

Припреме за меч са Напретком теку по плану.

– Долазимо са доброг гостовања из Шапца. Гледали смо Напредак, они су сменили тренера скоро и долазе са својим идејама на Маракану. Уз дужно поштовање свим екипама, ми имамо наш стил, циљеве и задатке од којих не одустајемо. Момци који буду истрчали, одиграће онако како смо се договорили и не сумњам у то. Видећемо да ли ће бити промена у односу на меч против Мачве, имам пар дилема. Повређени су само Родић и Боаћи, сви остали су у конкуренцији – почео је Станковић.

Осврнуо се Станковић и на формацију и истакао да ће и против Напретка, као и у претходном колу против Мачве, на терен изаћи са двојицом нападача.

– Као што увек понављам, мој задатак је да изведем функционалан тим за сваку следећу утакмицу. Сутра ће то бити са двојицом нападача, некад је један, а некад ће можда бити и тројица. Све зависи од противника и тога како желимо да наступимо у мечу. Без обзира на новонасталу ситуацију, моји играчи су концентрисани на меч и целе недеље смо се вредно припремали за ово.

Изразио се Станковић похвално о талентованим црвено-белим дечацима који стасавају на теренима иза југа Маракане.

– Има доста добрих играча у нашем погону. Гледао сам Графичар и пратићу стално, како њих, тако и нашу Омладинску школу. То је будућност Црвене звезде и упознавајући се са њима, може да се прави план и програм будућности нашег клуба – подвукао је Станковић.

Извор – сајт ФК Црвена звезда

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 мар 13, 2020 at 18:01

POD HITNO ODLOŽITI SVE MEČEVE,ŽIVOTI SU NAJVAŽNIJI

Reply

Leave a Comment