Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Бодови отишли у Стару Пазову

У оквиру 23. кола Супер лиге Србије, мини лига за пласман од 1. до 6. места, одбојкашице Црвене звезде дочекале су у дворани УСЦ „Вождовац“ екипу Јединства из Старе Пазове. Сусрет у којем су изабранице тренера Александра Владисављева могле и дефинитивно да обезбеде пласман у плеј-оф, започео је предношћу црвено-белих у сетовима, али су гошће у наставку сусрета ипак стигле до сва три бода.

ЖОК Црвена звезда : ЖОК Јединство Стара Пазова 1:3 (25:23, 12:25, 17:25, 21:25)

Одбојкашице Црвене звезде су стабилном игром са мало грешака водиле до саме завршнице првог сета са по неколико поена разике. Са друге стране, играчице Јединства су почеле нервозно и грешиле, нарочито у нападу. У завршници сета, попустио је пријем Црвене звезде и упорне Пазовчанке су подигле ниво игре и дошле до изједначења од 23:23. Сет лопту нашим одбојкашицама је донела Цветковићева блоком, а завршни поен Тара Таубнер из контранапада, после одбране Милуновићеве.

Други сет је донео потпуни преокрет у игри Пазовчанки. Играле су дисциплиновано и ангажовано у одбрани и смањиле број грешака. Насупрот томе, играчице Црвене звезде су превише грешиле да би озбиљније парирале гошћама, којима је овај сет убедљиво припао.

Владисављев је одлучио да диригентску палицу у трећем сету препусти Јовани Симић. До резултата 8:10, Звезда је држала корак са гошћама, али су затим почеле да греше у серијама и Пазовчанке су повећавале поенску разлику. Покушао је Владисављев да промени ритам увођењем Ашоње уместо Таубнер и Ђорђевићеве уместо Симићеве, али то није довело до жељене промене и трећи сет добијају гошће.

Од почетка четвртог сета одбојкашице Јединства су све време биле у вођству, али су Звездине девојке успеле да дођу до изједначења на 12:12. При резултату 20:21, Владисављев узима тајм аут, а на 20:23 уместо Јоване Симић уводи Милу Ђорђевић. На крају, изгледа да ово није било вече црвено белих одбојкашица и Пазовчанке су освојиле и овај одлучујући сет.

Најефикасније у редовима Јединства су биле Коцкаревић и Копривица (обе по 17), док је највише поена у за Црвену звезду освојила Милица Милуновић (15).

У следећем колу Црвена звезда на свом терену дочекује екипу Уба.

Дворана: УСЦ „Вождовац“.
Гледалаца: 0.
Судије: Мирко Јанковић и Никола Бркић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 7, Цветковић 2, Симић 2, Марковић 7, Видојевић 6, Милуновић 15, Ђорђевић 2, Ашоња 5, Вучићевић 1, Делић 3, Степановић (либеро). Нису играле: Станковић (либеро), Јековић и Аџић. Тренер: Александар Владисављев
ЈЕДИНСТВО: Павлашевић (либеро), Милановић 3, Коцкаревић 17, Лекић 9, Копривица 17, Глушац 8, Жакић 6, Савић, Миросављевић 11, Ђокић 2. Нису играле: Медвед (либеро) и Лихтер. Тренер: Јово Цаковић

Повезане вести

Leave a Comment