Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаСпортско ДруштвоФудбал

Фудбалери бриљантном игром честитали рођендан Спортском друштву

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАПРЕДАК 3:0 (1:0)

Пред празним трибинама нашег највећег стадиона, Црвена звезда је у оквиру 26. кола Суперлиге Србије лако изашла на крај са крушевачким Напретком и савладала га резултатом 3:0. Голове за наш тим постигли су Томане, Гаврић и Иванић. Ово је уједно била и најбоља представа наших фудбалера у пролећном делу сезоне.

Као део мера предострожности и заштите од актуелне епидемије Корона вируса, овонедељни фудбалски мечеви наше најјаче лиге играли су се пред празним трибинама. Имајући то у виду, навијачка прослава 75. рођендана спортског друштва „Црвена звезда“ пролонгирана је, надамо се, не задуго.
Уз гол разлику од 12:0 за наш тим на претходних пет међусобних дуела нема се шта додати – епитет фаворита био је апсолутно на нашој страни.
Офанзиван тим са два нападача извео је Дејан Станковић, иза којих су наступали стандардни Бен, Гаврић, Николић, па и најдефанзивнији од тог четверца – Петровић. Повређеног Родића на левом беку мењао је Дегенек, чије је место централног штопера заузео Панков.

У трећем минуту Дегенек је демонстрирао изузетан потенцијал за центаршутеве, док је Павков показао завидну надмоћ у ваздуху. Ипак, Ожеговић га је тек толико омео како овај не би погодио гол главом са 5-6 метара. Да Звезда јасно жели што пре до поготка показао је и Бен свега два минута касније када је са ивице шеснаестерца снажно шутирао, али право у Кордића, па је наш тим дошао до првог корнера. Након истог, волејем је покушао и Гобељић, али непрецизно. Опседала је Звезда гол „плавих“ у уводним минутима меча.

Врло брзо се консолидовала одбрана Напретка, па све до 20. минута нисмо били ни изблиза нападачки потентни као у уводним тренуцима. Ипак, у споменутом минуту забележили смо и другу велику прилику за црвено беле. Све је почело одличним продором и „освајањем“ терена од стране Марка Гобељића по десној страни. Исти играч је након дуплог паса са Беном фантастично центрирао као Томанеу, чији је ударац главом бравурозно зауставио Кордић.

Свега два минута касније, у 22. минуту, Кордићу није било спаса. Након корнера са леве стране сјајно се извио Павков и лопту пребацио ка Томанеу којем није било тешко главом да погоди за 1:0. Том приликом, Португалац је задобио и озбиљну посекотину доње усне, па је био пар минута ван терена како би му се указала помоћ.

Само што се вратио у игру, добио је идеалну лопту у срцу шеснаестерца након одличног пропуштања од стране Павкова, направио лажњак, преварио Ћуковића који га обара (добио и жути картон) и доноси Панкову прилику да из једанаестерца удвостручи предност. Преварио је наш штопер Кордића, али не и пречку његовог гола, па се лопта одбила у гол аут. Наши играчи чешће пропуштају прилику са беле тачке него што исту материјализују.

Исувише су снажни били повремени нападачки удари нашег тима за вечерас не претерано дисциплиновану одбрану гостију. Без икаквог решења били су плави, пре свих за расположеног Томанеа и Павкова који даје назнаке прошлосезонских игара. Делио је лопте наш горостасни центарфор и главом, и ногом, учествовао је у готово свим нашим офанзивама. О игри Томанеа до тог тренутка довољно је говорио постигнути погодак и изнуђени једанаестерац.

А у 38. минуту веома опасно шутирао је и Гаврић, а све што је могао, у првом полувремну успео је Кордић и да заустави. Још један фанстастичан шут нашег „омладинца“ видели смо и у 40. минуту меча. Искоса, са рогља шеснаестерца, гађао је даљи угао, малтене и савладао противничког голмана, али лопта одлази мање од метра поред гола. Трећи шут нашег левог крила у кратком временском размаку видели смо и у последњим секундама полувремена – из слободног ударца шутирао је прецизно, у угао, али и преслабо за Кордића који хвата лопту.

Доста шутева, корнера, па чак и прилика имала је Црвена звезда у првих 45. минута игра, могли су гледаоци крај малих екрана поприлично да буду задовољни игром својих миљеника. Пет минута екстремне офанзиве, десет минута „одмора“ па тако у неколико наврата. Свакако је предност могла и морала да буде убедљивија пред паузу, а вредно је помена да Крушевљани нису створили нити једну прилику пред нашим голом, па чак нису имали ниједан шут.

Незадовољан чињеницом да је његов тим одиграо цело полувреме без испаљеног метка, тренер Напретка, Бабић, у игру уводи некадашњег Звездиног играча, Ненада Гаврића.

Није истекао ни први минут наставка, када се наша „деветка“ нашла у стопостотној прилици. Идеалну лопту добио је од Николића кроз одбрану Крушевљана, изашао 1-на-1 са Кордићем, покушао да га лобује, „попио банану“ кошаркашким жаргоном речено, па поново покушао, али је и други пут за две секунде Кордић победио. Евидентну реализаторску кризу ове сезоне има Павков. Ни два минута касније Милан није био прецизнији, када је високу лопту добио од Бена. Овај пут је несебично покушао да упосли Томанеа, уместо да шутира, али је његово додавање било блокирано.

Оно што у пар наврата није пошло за ногом Павкову, пошло је његовом доста млађем колеги, Жељку Гаврићу. Најпре се дриблингом сјајно ослободио чувара на левом крилу, одиграо дупли пас са Николићем, одлично се снашао, исконтролисао лопту и рутински је послао у супротан угао Кордићевог гола за 2:0. Играо се 53. минут.

Коштали су промашаји нашег високог центарфора, па га је у 59. минуту заменио Јовичић, и Звезда се вратила у 4-5-1 формацију. Три минута након те измене одлично је шутирао и Његош Петровић, по навици, али је његов незгодан ударац са двадесетак метара, по земљи, крајњим напором заустављен.

Преласком на добро познату формацију нашем тиму, Станковић је желео да колико толико одржи темпо на средини терена, како не би долазило до сад већ стандардних физичких и психичких падова у другом полувремену. Лопта је кружила течније, па на моменте и брже.

У 64. минуту одлично је Бен примио лопту на десном крилу, солопродором дошао у ситуацију да упосли неког од саиграча, али и да шутира. Момак који је недавно продужио уговор са нашим тимом нажалост се определио са оно друго, а добро постављени Кордић није имао проблема да заустави тај шут.

Прву какву-такву прилику Напредак је имао тек у 66. минуту, након продора Алексића и солидног ослобађања простора за шут. Прилично је био непрецизан. Пар минута касније Мирко Иванић је био на терену уместо Петровића.

Играо се 73. минут када је мало фалило управо Иванићу да стави тачку на овај меч. Томане петом ка Бену, а центаршут Бена био је само неколико центиметара виши него што је требало, па је лопта прескочила Новосађанина у нашем дресу.

Прилику из слободног ударца (одлична позиција, мало искоса са леве стране) са 17-18 метара имао је и Бен. Погледом је Кордић пропратио лопту која је за мало пребацила гол у 78. минуту.

Још једном је комбинација Бен-Иванић могла да буде кобна по госте, и то у 81. минуту. Добио је Бен дубинску лопту од Јовичића по десној страни, упослио је Иванића на другој стативи који је имао сјајну прилику, али је погодио само спољни део мреже. Мало је само био јачи тај Бенов пас, па не можемо рећи да је то био апсолутни зицер.

У другом делу сусрета је Бен преузео титулу „назаустављивог“ играча за гостујуће дефанзивце. Нико му ништа није могао на десној страни терена.

Минијатура у изведби Бен-Иванић дуета морала је и трећи пут перфектно да се одигра како би наша „осмица“ постигла погодак. Невероватан пас кроз средину упутио је тамнопути играч, Иванић је сам „као дух“ неколико метара вукао лопту а онда и рутински матирао Кордића погодивши супротан угао за 3:0 у 89. минуту. Надамо се да ће овај гол бити иницијална каписла везном играчу и да ће коначно показати свој потенцијал, који неоспорно поседује.

Чак и после постизања трећег поготка, наши момци су показали жељу бар за још једним. Тако смо дошли и до новог покушаја Иванића (главом), па и до добре прилике Томанеа у последњим секундама.

Што се ове утакмице тиче, кратко – браво Звездо! Од првог до деведесетог минута гледали смо наше играче како истим темпом играју, како непрестано муче и даве одбрану Крушевљана. Створили смо много прилика, постигли три поготка, а при свему томе гости нису озбиљније ни припретили Борјану. Играли смо течно, прецизно, атрактивно, па је једина мана вечерашње утакмице била чињеница да се играла пред празним трибинама. Неће „бити зиме“ за наш тим ако овако настави да плеше по терену. Темељ смо видели, чврст је, само треба наставити овим темпом са градњом.

 Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Јован Шегрт. Помоћници: Милован Ристић и Далибор Ђурђевић. Жути картони: Ћуковић, Алексић (Напредак) Црвени картони:  Стрелци: 1:0 Томане (22. минут), 2:0 Гаврић (53. минут), 3:0 Иванић (89. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Бабић, Дегенек, Панков, Николић, Петровић (од 69. Иванић), Бен, Томане, Гаврић (од 79. Гарсија), Павков (од 59. Јовичић). Тренер: Дејан Станковић

Напредак: Кордић, Обрадовић, Ожеговић, Алексић, Стевић, Маркоски (од 61. Мијић), Вушуровић (од 46. Гаврић), Илић, Десанчић (од 74. Бјелош), Пајовић, Ћуковић Тренер: Иван Бабић

 

Повезане вести

5 comments

Josif мар 15, 2020 at 10:50

Ону мрцину Павкова, под хитно на клупу док се неуозбиљи, дечко се понаша ноншалантно кодаје у најмању руку Ван Нистелрој. Томане у овом тренутку једни избор, дечко се труди, није калибар за европу али за ову нашу мислим даје ок и да му треба континуитет. Мислим да од малог Гавриќа можемо да добијемо лево крило док је Вељко још зелен за десетку, надам се да спортски сектор веч има играча за квалификације. Оног Санога више нико жив непомиње. Честитке на победи, и на годишњици. Позз

Reply
Darko мар 15, 2020 at 11:37

Veljko Nikolić drzi celu Zvezfknu igru… Izgubljenih lopti 10 oura manje od veličanstvenog Marina, broj oduzetih lopti 50 puta više od Marina, broj istrčanih km 5 puta više od Marina… A koliko je tek bolji od raznih Jovančića… Da kao Veljko igra neki majmun iz Afrike mi bi pali u nesvest… Proglasila bi ga za novog Salaha.. A Veljku je tek 19 godina…. I ima još puno prostora za napredak!!!!

Reply
Србин са Космета мар 15, 2020 at 10:31

Томане одличан,дао гол,над њим направљен пенал,имао добра проигравања,Бен такође,Гаврић осим гола,показао брзину,атрактивност,има одличан шут.Вељко био неуморан,рационалан,креативан.Остали на висини задатка,да се без нервозе победи Напредак.

Reply
dusan мар 15, 2020 at 01:47

igramo dobar fudbal

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 14, 2020 at 20:52

3 boda………

Reply

Leave a Comment