Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Црвено-беле „Вучице“ у новинарским канџама #14

Фудбалерке Црвене звезде лигашки део сезоне окончале су убедљивим тријумфом на гостовању екипи Земуна. Овом победом наше девојке су и поред чињенице да су остале без девет више него заслужено освојених бодова, први део шампионата окончале на трећој позицији и у наредном периоду следи им борба у плеј-офу која ће превасходно служити као припрема за куп такмичење пошто је шампионска титула и ове сезоне остала недосањани сан. Међутим, оно што мора да радује је чињеница да су црвено-беле од старта пролећа у три одиграна меча постигле укупно 15 погодака, док је мрежа наше екипе мировала свих 270 минута. Голманке Црвене звезде Сара Цетиња и Јована Петровић нису вадиле лопту из мреже већ 415 минута, а последњи пут то се догодило 13. новембра претходне године када је Милица Станковић у 35. минуту сусрета Црвена звезда-Машинац (6:1) савладала Сару Цетињу.

И овога пута „Вучице“ ће се наћи у „загрљају“ новинарских канџи…

– ЦЕТИЊА Сара #1:
Наша репрезентативна голманка и на овом сусрету остала је несавладана, па самим тим може се и мора рећи да је посао урадила на задовољавајућем нивоу. Једна је од четири наше играчице које су само 12 сати пре одигравања овог сусрета стигле у Београд из Турске са утакмице националног тима против селекције Белорусије, па самим тим све остварено добија на значају. Током сусрета против Земунки није имала претерано могућности да се истакне, али је показала максималну концентрацију током читавог сусрета, а посебно на истеку пола часа игре када је играчица Земуна Жељка Белован покушала да је изненади ударцем са готово 40 метара.
(Оцена: 7,5)

– ШЂЕПАНОВИЋ Ана #3:
Десни бек наше екипе и овога пута показала је оно што је краси читаве ове сезоне. Велика борбеност је њен заштитни знак. Уз то одлична сарадња са саиграчицом Нели Мбапе по десној страни терена омогућава јој да искористи своју брзину и неретким продорима „пробије“ одбрану домаћина. Домаће играчице су овога пута посебну пажњу посветиле управо Звездиној Камерунки чиме су се трудиле да много више затварају десну страну Звездиног напада, па је самим тим и Ани Шћепановић било много теже да се искаже у офанзивном делу игре. Ипак, све што се од ње очекивало Ана је учинила и мора се истаћи податак да спада у ред играчица које кроз целокупну досадашњу сезону имају континуитет игара без превеликих осцилација.
(Оцена: 7,5)

– НИКОЛИЋ Николета #5:
Сваком одиграном утакмицом показује се значај ове девојке на игру комплетног тима. Својим искуством уноси сигурност у последњу линију тима, а оно што је најажније је чињеница да сваким контактом са лоптом тражи решења да је проследи напред без претераног задржавања и бескорисног комбиновања у последњој линији тима. Податак да наша екипа са њом у тиму још увек није примила погодак довољно говори и о квалитету њене игре. Врхунске партије од ње очекујемо тек у предстојећем плеј-офу, када надамо се да ће доћи до изражаја и њени нападачки квалитети и скок игра у оба шеснаестерца.
(Оцена: 7,5)

– МИЛАДИНОВИЋ Јована #6:
И популарна Хајди је једна од девојака која је била са репрезентацијом у Турској и стигла непосредно пред одигравање меча покрај бежанијске цркве. И овога пута се показало да чини одличан тандем са Николетом Николић. Током првог дела игре, док је екипа Земуна нешто и покушавала да учини пред Звездиним голом, у пар наврата је правовременим интервенцијама отклањала све опасности по наш гол. Као и у случају саиграчице у последњој линији, податак да наша екипа још увек није примила нити један погодак у пролећном делу сезоне говори о квалитету њене игре.
(Оцена: 7,5)

– КРСТИЋ Анђела #7:
Од старта сезоне популарна Крле спада у ред играчица које пружају константне партије. И поред доста добре сараде са Николином Миловић на левој страни терена, током првог дела игре било је уочљиво да много боље сарађује са Јованом Стојановић која може боље да затвори дефанзивне „рупе“ када Анђела крене у напад, па самим тим има и више слободе када игра у пару са Звездином „11“. У неколико наврата показала је да има осећај за правовремени пас, али на жалост они нису искоришћени. У 69. минуту сусрета више него прецизно је извела казнени ударац за који се изборила Јована Стојановић.
(Оцена: 8)

– САВАНОВИЋ Александра #8:
Током дуела на стадиону ФК Бежанија, популарна Сашка је сигурно пружила најбољу партију у пролећном делу сезоне. Показала је велику борбеност на средини терена, па и поједини непрецизни пасови не могу јој се узети за зло. У самом финишу првог дела игре фантастичним ударцем са 16 метара матирала је голманку Катарину Антешић постигавши други погодак наше екипе.
(Оцена: 8)

– ТЕНКОВ Мирела #9:
Најбољи стрелац у историји нашег клуба, мора се признати да током дуела против екипе из Горе Вароши, није имала свој дан. Покушавала је Мирела да учини оно што се од ње очекује, али једноставно није ишло. Врхунац лошег дана догодио се у 59. минуту сусрета када је због доживљене повреде морала да напусти игру. Све у свему, представа за заборав.
(Оцена: 7)

– МБАПЕ Нели #13:
У дуел против Земуна Нели је ушла прилично успорено. Све до првог гола наше екипе који је њено дело готово да је била неприметна на терену. Ипак, још јендом се показало да јој је потребно само мало простора да затресе противнички мрежу. Постигнути погодак као да је разбудио, па је заиграла онако како зна. Имала је током сусрета још неколико прилика да затресе мрежу Катарине Антешић, али су њени ударци били непрецизни. Након изласка Миреле Тенков из игре заиграла је у самом шпицу напада, али још једном се показало да јој то није природна позиција и да се много боље сналази на крилу. Забележила је и асистенцију код трећег гола наше екипе, када је благовремено упослила Николину Миловић којој није било тешко да затресе мрежу.
(Оцена: 8)

– АРАНЂЕЛОВИЋ Јована #14:
Утисак је да се од почетка пролећног дела сезоне Јована Аранђеловић не налази у правој форми. Нико јој не може оспорити борбеност, али народски речено „када неће, онда неће“. Потребно је стрпљења и сигурни смо да ће Аранђел ускоро бити на жељеном нивоу. Морају се истаћи два одлична паса ка Мирели Тенков у уводу сусрета и Нели Мбапе половином другог периода игре, али је у првом случају подигнута заставица спречила известан погодак, док је у другој ситуацији Звездина „Камерунка“ била непрецизна. У финишу сусрета напустила је игру, а уместо ње ушла је Теодора Стојаковић.
(Оцена: 7)

– ВАСОВИЋ Маргита #17:
Популарна Маша показује да је свакако појачање у везном реду наше екипе. Из утакмице у утакмицу јасни су сви технички квалитети ове девојке. Она уме много тога да учини са лоптом и да је задржи када треба, да упосли благовремено саиграчицу, али и да предибла противника када јој се нађе на путу. Међутим, као неко ко је доведен да на терену замени Санду Малешевић, уочљив је недостатак брзине, па јој игра у транзицији представља велики проблем. На том сегменту игре мора се са њом радити, али истовремено „читање“ игре противника и благовремено постављање може бити њена предност. Маша је свакако будућност нашег клуба.
(Оцена: 7)

– МИЛОВИЋ Николина #18:
Нина је на старту пролећног дела сезоне пружила изванредну партију и сасвим заслужено проглашена је за играчицу кола. Током дуела са Земункама одиграла је сасвим задовољавајуће, а слободно се може рећи да је мало недостајало па да кажемо да је одиграла још једну одличну утакмицу. Свакако радује њена ефикасност на старту другог дела сезоне, али се мора скренути пажња на неколико ситуација у којима је у изгледним позицијама погрешно одлучивала или да упути ударац ка голу, или да покуша са асистенцијама ка саиграчицама. И овога пута изнећемо став да је њој неопходно играње у континуитету како би достигла форму коју њен потенцијал може да изнесе.
(Оцена: 7,5)

– СТОЈАКОВИЋ Теодора #2:
Радује чињеница да млада Тејка из меча у меч добија прилику. У игру је ушла у 78. минуту замениввши Јовану Аранђеловић, па и поред чињенице да није имала прилике да покаже нешто од свог несумњивог талента, сваки њен минут на терену представља Звездино улагање у будућност.
(Оцена: /)

– СТОЈАНОВИЋ Јована #11:
Услед чињенице да је три дана пре сусрета са Земуном наступила за најбољу српску селекцију у дуелу са Белорусијом у турској Анталији и лакше повреде доживљене на том мечу, као и чињеницом да је са још три црвено-беле првотимке у Београд стигла свега 12 сати пре одигравања сусрета на Бежанији популарна Жига је меч започела са клупе. У игру је ушла у 59. минуту и видно размрдала игру целокупног тима. За кратко време погодила је стативу, изборила се за једанаестерац и постигла погодак. Уз наведено имала је још пар покушаја након којих ипак није дошло до промене резултата. Све у свему, за нешто више од 30 минута проведених у игри играчица са највише наступа у историји клуба још једном је показала сав квалитет и приврженост клубу.
(Оцена: 8,5)

– ПОПОВИЋ Анђела #15:
Младој играчици ће свакако дуел против екипе Земуна остати у вечитом сећању. По први пут понела је црвено-бели дрес у званичној утакмици. Десетак минута проведених у игри свакако ће њој бити додатни мотивациони фактор за даљи рад којим се једино таленат може третворити у квалитет.
<strong>(Оцена: /)

– Играчица утакмице:
Када неко три дана пре првенственог дуела понесе дрес са националним грбом, на том сусрету у победи над репрезентацијом Белорусије од 5:0 остави срце на терену и уз све то доживи лакшу повреду, дан пре меча у клубу цео дан проведе путујући и у Београд долети свега 12 сати пре почетка сусрета, а затим за 30+ минута проведених у игри учини све оно што је она учинила, може се само говорити не само о сувом професионализму, већ једноставно о љубави и привржености клубу. И поред чињенице да је још неколико девојака имало запажене роле током сусрета, ако сагледамо занимљив статистички податак да је целокупна екипа за 60 минута игре без ње у саставу остварила седам изгледних прилика уз два постигнута гола, а затим са њом у игри за 30 минута имала 12 шанси и три постигнута гола, јасно је ко једини може и мора понети ласкаву титулу.

Сходно свему наведеном, најбоља играчица 14. кола Супер лиге Србије у фудбалу за жене је…

#11 Јована СТОЈАНОВИЋ

Повезане вести

Leave a Comment