Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновијеРепрезентација

Ристић: „Надао сам се позиву у репрезентацију“

Српски кошаркаш Душан Ристић говорио је о досадашњем току сезоне. Ристић ове године наступа за Астану, где се налази на позајмици из Црвене звезде.

Млади центар осврнуо се на своје (сјајне) партије ове сезоне, искуство које је добио у Црвеној звезди и изостанак позива у репрезентацију.

Ристић ове сезоне играјући за казахстански тим бележи 15,7 поена и 10,9 скокова, што је значајан напредак од приказаног у Звезди прошле сезоне. Он је тренутно други по индексу корисности у целој лиги, иза само Алексеја Шведа.

– „Искрен да будем, циљ ове сезоне ми је био да постанем бољи кошаркаш и да играм против најбољих у Европи. Желео сам да повратим самопоуздање и покажем себи да могу да играм на највећем нивоу у Европи“ – рекао је Ристић за “Eurohoops”.

Он је захвалан Звезди на прилици, као и тренеру у Астани Емилу Рајковићу.

– „Мислим да је то комбинација оба. Сада имам већу улогу и више одговорности, што ме тера на то да будем бољи. Верујем и да искуство које сам добио у Звезди значи мом побољшању, као и да ми је то дало прилику да се привикнем на Европу“ – истиче Ристић.

Многи су очекивали да Ристић буде позван у репрезентацију Игора Кокошкова за квалификационе мечеве против Финске и Грузије, али се то није десило.

– „Лагао бих када бих рекао да се нисам надао да ћу бити позван у репрезентацију, да ћу барем видети своје име на списку, узимајући у обзир да имам добру годину иза себе. Упркос свему томе, нисам то схватио лично. То сам више искористио као мотивацију како бих радио још јаче и био још бољи. Кошарку планирам да играм све док ми тело буде дозвољавало и надам се да ћу једног дана имати прилику да представљам своју земљу. Корак по корак“ – искрен је Ристић.

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета мар 16, 2020 at 15:46

Браво момче!
Још мало и повратак у нашу Звезду!

Reply

Leave a Comment