Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Каква је судбина АБА лиге?

Коронавирус је паралисао комплетну Европу, а последице се осећају и у спорту. Скоро сва такмичења су суспендована на неодређено време, а међу њима је и регионална АБА лига. До прекида је дошло пред последње коло лигашког дела које би одлучило доста тога. Пре свега распоред тимова за плеј-оф.

Доста је недоумица било претходних дана баш око АБА лиге. Неки су спомињали да ће се лига прекинути у потпуности, председник Партизана Остоја Мијаиловић је први споменуо решење да се титула додели црно-белима на основу тренутног пласмана на табели. Ипак, конкретних информација из менаџмента лиге није било.

То је био повод да позовемо председника АБА лиге Домагоја Чавловића да покушамо да разрешимо дилеме.

– „Сусрели смо се са непредвиђеном ситуацијом. План је био да имамо скупштину прошлог петка како би клубови предложили решења, али је она одложена због свих дешавања у региону“ – каже председник АБА лиге у ексклузивном разговору за maxbetsport.rs.

Први човек регионалног такмичења истиче да нико не жели да се о шампиону одлучује ван кошаркашког паркета.

– „Мислим да нико не жели да се лига заврши за зеленим столом и да тако буде одлучен шампион. Ни клубови, ни навијачи. Тешко је у овом моменту јасно предвидети како ће се завршити АБА лига пошто је остало да се одигра једно коло лигашког дела које доста тога одлучује. Да је оно одиграно имали бисмо лакши посао да пронађемо прави сценарио. Желимо да одржиммо телефонску конференцију да чујемо предлоге клубова пошто су они власници лиге, да направимо неки план А и план Б.“

Понудио је председник АБА лиге потенцијално решење о којем би могло да се расправља.

– „Не би лоше решење било да у оваквим ванредним околностима организујемо завршни турнир, фајнл-фор уместо плеј-офа. Наравно, понављам, о томе треба да се изјасне клубови, они су ти који доносе одлуке. Моје је мишљење да треба да се одигра то последње коло, ако треба и без публике, како би се искристалисала ситуација на табели. После тога ћемо да видимо како да одиграмо завршни део. Мени се допада идеја фајнал-фора.“

За сада се не зна када би АБА лига могла да буде настављена.

– „Тренутно немамо представу када би могло да се настави такмичење, не постоји “тајмтејбл”. Могу да говорим о ситуацији у Хрватској, код нас се тек очекује повећање броја заражених у наредним недељама. Видим да су неке лиге прогласиле шампионе. АБА лига ће покушати да пронађе идеално решење у разговору са свим клубовима“ – закључио је разговор Чавловић за maxbetsport.rs.

(извор: maxbetsort.rs)

Повезане вести

Leave a Comment