Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатДруги пишуНајновијеФудбал

Терзић: „Не желимо да нам било ко поклања титулу. Биће времена да завршимо првенство“

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић одбија могућност да црвено-бели буду проглашени за шампиона Србије уколико због коронавируса буде прекинут домаћи шампионат.

„Информер“ незванично сазнаје да челници Суперлиге планирају да у случају прекида првенства усвоје тренутни распоред на табели као коначан. Сходно томе, Звезду би прогласили за првака, а Партизан и Војводина би изборили пласман у квалификације за Лигу Европе. Таква одлука могла би да буде донета већ сутра!

Црвено-бели после 26 кола имају 66 бодова, односно 11 више од Партизана и већ су виђени као нови прваци државе. Терзић, ипак, не жели да његовом клубу буде приписан трофеј, већ предлаже да првенство буде настављено макар и у касно лето.

– „Нећемо уопште да размишљамо о томе да нам буде додељена титула. Чак и да се деси прекид првенства, наставиће се у неком тренутку. За четири, шест недеља, кад год, кад прође епидемија, кад се све смири и врати у нормалну. Биће и тад довољно времена да се одиграју све утакмице до краја. Скоро је извесно да ће Европско првенство бити одложено, а то значи да ћемо имати цео јун. Не желимо да нам било ко поклања титулу. До краја јуна ћемо регуларно завршити првенство“ – поручује Терзић за „Информер“.

Повезане вести

Leave a Comment