Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда близу повлашћеног положаја и у 3. колу квалификација за ЛШ

И поред чињенице да су сва фудбалска такмичења суспендована, већ су кренуле разноразне калкулације када су у питању наредне квалификације за УЕФА такмичења. Сасвим је извесно, без обзира да ли домаћи шампионат био настављен или не, да ће Црвена звезда стићи до нове шампионске титуле, треће у низу и да ће тиме и у сезони 2020/21 учествовати у квалификацијама за УЕФА Лигу шампиона.

Наши фудбалери у такмичење улазе од првог квалификационог кола и извесно је да ће током прве две рунде бити у повлашћеном положају. Међутим, оно што је свакако веома важно то је податак да су црвено-бели близу повлашћеног статуса и у трећем кругу квалификација. Наиме, да би се тако нешто и догодило потребно је да се испуне четири услова која се тичу националних шампионата у Аустрији, Данској, Кипру и Швајцарској. Наш клуб са коефицијентом 22.750 боље је пласиран од актуелних лидера наведених шампионата и остаје нам нада да ће тако и остати како би пут до групне фазе Евро купова био барем у том сегменту олакшан.

Када је реч о аустријској Бундес лиги неопходно је да екипа ЛАСК-а из Линца стигне до шампионске титуле. Они су пред суспензију такмичења и били лидери са три бода више у односу на другопласирану екипу Салцбурга. У Аустрији је шампионат прекинут пред старт плеј-оф фазе и остало је да се одигра још 10 првенствених кола.

У данској Супер лиги екипа Мидтјиланда има убедљиву предност у односу на Копенхаген. Остало је да се одиграју још два кола лигашког дела и још десет мечева у групи која ће одлучивати о шампиону, али се очекује да ће предност од 12 бодова бити довољна да се и овде поклопе резултати које наша екипа прижељкује.

Најбоља кипарска екипа АПОЕЛ-а тренутно се налази на трећој позицији у националном првенству. Екипе Омоније и Анортозиса девет кола пре краја такмичења имају шест бодова више и свакако нашој екипу иде у прилог да било која од две водеће екипе стигне до шампионског пехара.

Тренутно најнеизвеснија ситуација је у Супер лиги Швајцарске. Након 23 одигране рунде екипа Сент Галена је лидер, док другопласирани Јанг Бојс има исти број бодова, али слабији међусобни скор. Своју шансу вреба и Базел са пет бодова мање у односу на наведени двојац. До краја шампионата остало је да се одигра 13 првенствених кола, али је и овде велико питање шта ће се догодити са шампионатом.

Све наведено у овом моменту је у великој магли. Актуелно здравствено стање у целој Европи условиће и многобројна решења када је фудбал на Старом континенту у питању.

Повезане вести

Leave a Comment