Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Ристић: „Не остајем у Астани. Хоћу нови уговор у Звезди“

Центар Астане Душан Ристић говорио је за америчке медије у опширном интервјуу о својој каријери и будућим потезима.

Ристић је четири године провео у Америци, где је играо за Аризону у којој је био један од најбољих играча на Универзитету, да би 2018. одабрао да се врати у Црвену звезду, где је и поникао.

– „Црвена звезда је најбољи тим у Србији и један од најјачих у Европи. Прва сезона тамо ми је била успешна. Освојили смо много трофеја, имали много успеха и играо сам са неким сјајним играчима. На крају смо се квалификовали за Евролигу која је најјаче такмичење на континенту. Тада су ме људи из клуба позвали и рекли ми да су на моју позицију довели двојицу играча са НБА искуством. Да сам остао у Звезди, не бих играо много“ – открива Ристић.

Како није желео да буде епизодиста, клуб и он су нашли најбољи начин за све – позајмица.

– „Размишљао сам шта је најбоље за моју каријеру. Нисам хтео да останем иако је у клубу била добра ситуација. Имао сам прилично добар уговор и било би лепо да сам заиграо у Евролиги. Али нисам био задовољан намењеном улогом у тиму и како би она дугорочно утицала на мене. Најважнија ствар за играча у Европи је да игра на високом нивоу и да има минутажу и битну улогу. После неког времена размишљања и консултација са најближима, одлучио сам да напустим Звезду и одабрао сам Астану. Очигледно је да је Астана слабији тим по квалитету од Црвене звезде, али игра у јачој лиги. Регионална ВТБ лига је уз шпанску лигу вероватно најјача у Европи. Имао сам прилику да играм против неких од најбољих играча света који нису чланови НБА лиге“ – рекао је Ристић.

Са актуелним шампионом Србије остала му је још једна година уговора, а његови планови се никако не везују за Казахстан.

– „Мислим да се нећу враћати у Казахстан јер ово је била само једногодишња позајмица. Имам још годину дана уговора са Црвеном звездом, али разговараћу са менаџером и вероватно ћемо преговарати са Звездом. Или ћу потписати нови уговор у Звезди или бих могао да одем негде друго. Још не знам, још је рано, али знам да нећу остати овде“ – истакао је Ристић.

Душан Ристић је ове сезоне један од најбољих центара у ВТБ лиги, где просечно бележи 15.7 поена и 10.9 скокова по мечу.

Повезане вести

Leave a Comment