Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда на Барселону, па преко Грка на Ф4 Евролиге?

Поред силне жеље Евролиге да такмичење приведе крају, све је мање маневарског простора, да се то догоди. Вирус COVID-19 све више узима маха и мало ко размишља о кошарци.

Карантин оставља више него довољно времена да се мисли о свим темама, па тако и о начинима како би сезона могла да се приведе крају. Уз корекције и промене система такмичења.

Тако се родила и идеја Криса Синглтона да се Евролига угледа на NCAA и у само два викенда добије шампиона.

Према идеји искусног крилног центра који носи дрес Ефеса, 18 клубова требало би поделити у две групе на основу тренутног пласмана. Две најслабије пласиране екипе из сваке групе, одиграле би квалификације и тако би се добиле две групе по осам тимова. А, онај који добије две утакмице у групи, остварио би пласман на завршни Ф4 турнир.

Идеја Синглтона је да се групе играју у два града, а да домаћини буду Ефес и Реал, као екипе са тренутно са најбољим учинком. Док би завршни турнир као и до сада био тамо где одреди руководство такмичења, што је тренутно Келн.

Ас Ефеса предвиђа да би све то могло да се спроведе крајем маја, као и да би вероватно морало да се игра пред празним трибинама. Иако у први мах идеја изгледа као нереална, што због датума, што због великих промена. Тешко да ће неко успети да дође до краћег модела, што је сада приоритет. Поготово што је нереално, да се Евролига угледа на НБА и тражи могућност да сезону настави у јуну, јулу или чак августу.

У сваком случају веома је занимљиво направити пројекцију како би костур изгледао. За почетак Асвел и Зенит, односно Алба и Бајерн би у директним дуелима одлучили ко би добио позицију 15, а ко 16. А, онда би се кренуло са попуњавањем костура.

На једној страни би се нашли Ефес, бољи из Алба – Бајерн, Фенербахче, Жалгирис, Макаби, Милано, ЦСКА и Басконија, док би у другом граду били Реал, бољи из дуела Асвел – Зенит, Химки, Валенсија, Барселона, Црвена звезда, Панатинаикос и Олимпијакос.

Дакле, Црвена звезда би по предлогу Синглтона, прво ишла на Пешићеву Барселону, а онда би у случају победе, укрштала са бољим из дуела Панатинаикос – Олимпијакос и ту тражила карту за фајнал-фор.

(извор/фото: zurnal.rs)

Повезане вести

Leave a Comment