Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Дегенек: „Дисциплина је сада најважнија“

Звездин дефанзивац Милош Дегенек као велики професионалац и дисциплинован човек поштује све прописе Владе Републике Србије у ванредном стању – време проводи код куће са девојком, не излази без преке потребе, тренира. Апелује на грађане у нашој земљи да само максималном дисциплином епидемија корона вируса може да се победи.

Није нам свеједно, боримо се у овим околностима. Цела држава. Морамо да будемо паметни, организовани, дисциплина да нам буде јака, доследна и да стриктно останемо у кућама. Нема нам друге, седимо сви у својим домовима да би све ово што брже и безболније прошло. Знам да сви људи једва чекају да се врате нормалном животу. Да могу безбедно да прошетају, да оду у кафић, у биоскопе, играју неки спорт у парку или као ми да једва чекамо да се вратимо тренинзима, да се напуни Маракана и да се опет игра фудбал. Замолио бих све људе да остане код куће, да поштују закон, полицију, војску како бисмо што пре као држава и друштво превазишли и победили овај вирус и наставили са нормалним животом – каже Милош.

Трака за трчање, собни бицикл, струњаче и остала помагала у свом стану има и Милош који свакодвено одрађује тренинге које је добио од стручног штаба Црвене звезде.

– Одрадимо ми све тренинге које смо добили али то није исто као прави тренинг у групи, као рад са лоптом. Навикли смо свакодневно бар на један прави тренинг, можда и више да смо ту сви заједно, да се дружимо, шалимо да радимо напорно и напредујемо. Овако смо ускраћени за прави рад, али бар имамо ове тренинге који нам помажу да останемо здрави и колико-толико спремни. Кад крене фудбал поново да нам не буде требало много времена да уђемо у ритам. На линији сам са саиграчима, сви негде размишјају као и ја.

Милош је првих дана од увођења ванредног стања одлазио и до родитеља, брата, али сада је углавном у свом стану са бољом половином.

– Девојка ми помаже и у тренинзима, сними ми оно шта треба, али ме и здраво храни. Спрема ми избалансиране оброке, води много рачуна о томе и много је боље него да се хранимо по ресторанима. Искрено и сјајно се осећам, баш ми прија. Слободно време проводимо вероватно као и сви остали јер гледамо филмове, серије, читамо књиге, слушамо музику. Мало и реновирамо по стану, пребацујемо неке ствари са једног на друго место, мењамо да нам амбијент буде мало другачији. Нисам пресрећан што сам у карантину али не патим. Ми смо бар у Црвеној звезди навикли да смо сваки трећи дан у карантину па нам ово дође негде позната ситуација.

Има репрезентативац Аустралије и савет млађим спортистима да преброде овај период а опет што спремнији наставе са радом кад се све једног дана заврши.

– Сви у овим околностима имамо довољно времена да радимо све што је потребно. Они млађи пре свега морају да прате школу јер то не сме да се занемари. После тога сви имају мало простора у кући да могу несметано да одраде неке вежбе. Важно је да се добро истежу да се активирају сви мишићи, ван тога активирајте и мозак. Читајте, пишите, учите, гледајте на интернету неке емисије и слушајте паметне људе. Да бисмо за месец или два месеца, кад изађемо из изолације научили из свега овога и били генерално бољи.

Навијачима Звезде кратка порука за крај:

Придржавајте се правила, будите здраво, скупите сву снагу и чувају грла. Кад дође прва утакмица да напуните Маракану и да се ори песма 90 муинута. Видимо се ускоро, даће Бог…

The post Дегенек: Дисциплина је сада најважнија appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment