Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Ђуровски: „Ветерани су спојени у вибер групи“

Секција ветерана Црвене звезде је веома активна и у овим ванредним околностима. Због корона вируса, а један део њих је старосне доби преко 65 година, стриктно се придржавају изолације, али како нам преноси Бошко Ђуровски, да не би мењали свакодневицу и дружење у својим просторијама на стадиону „Рајко Митић“, остварили су конекцију преко вибер групе.

Направили смо групу на овој друштвеној мрежи, спојили смо се сви тако да смо у овом ванредном стању онлајн током целог дана. Углавном смо витални, а ми млађи од 65 година смо им на услузи да им помогнемо и донесемо нешто ако треба – истиче 58 годишњи некедашњи истакнути играч и тренер.

Сви ветерани су за сада здрави, већина је витална, они старији имају ко о њима да брине, па им дружење на вибер групи ипак служи за разбибригу.

– Шалимо се, постављамо клипове, неке старе слике, будимо успомене. Спојило нас некако ово зло време, хуманији смо, дружељубивији, трудимо се да будемо само позитивни. Обновио сам контакте са неким саиграчима које дуго нисам чуо. Вуче те нешто да позовеш број, питаш их за здравље, да им се нађеш. Данас су лепа реч и мало оптимизма довољни да поправиш дан и себи и другима. Битно је само да смо дисциплиновани, а ми смо старија гарда па смо некако у том духу и били васпитавани. Много је важно да у ово време седимо код куће, да чувајући себе сачувамо и оне најближе и да поштујемо закон, донете прописе. У зависности од дисциплине нашег народа ова епидемија ће трајати дуже или краће.

Бошку недостају свакодневне дуге шетње, мада каже иде до најудаљеније продавнице у набавку, а није му досадно у кући.

Највише ми недостаје унука. Ћерка је породицом на Дорћолу и решили смо да смањимо виђања па се гледамо преко видео позива. Углавном ми није досадно, имам то виртуелно дружење са ветеранима, читам, одгледам информативни програм, па затим филмове и помажем мојој Зорици у кући. Углавном идем у набавку јер сам навикао да будем активан, у згради су ми суседи млађи људи а имамо једног старијег комшију коме одем у набавку кад му затреба. Човек увек себи може да нађе забаву у стану, да поправи или промени нешто што одлаже месецима, среди гардеробер, ципеларник, подрум… Морамо да сачувамо здравље у овом време епидемије, како физичко тако и ментално и да из овог времена изађемо са што мање последица. Апел свима, останите код куће, поштујте прописе, будите уредни и задржите ведар дух – истиче Ђуровски.

The post Ђуровски: Ветерани су спојени у вибер групи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment