Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Евролига донела одлуку

Познати кошаркашки портал „Спортандо“ пренео је детаље састанка борда Евролиге који је заседао ове среде и донео битне одлуке око наставка сезоне 2019/20 најјаче лиге у Европи.

Закључак је да ће текућа сезона бити настављена оног тренутка када буду испуњени сви услови око здравствене заштите играча и навијача. Такође, слушаће се и препоруке власти у државама из којих стижу учесници такмичења.

Такође, планира се да Евролиге и ове сезоне задржи стандардан формат, тако да ће се након регуларног дела играти ТОП 8, а онда и фајнл-фор у Келну. Наравно, све то још увек може да се промени уколико услови буду приморали организаторе на тако нешто.

Дакле, гледаћемо наставак сезоне иако је постајала могућност да се такмичење прекине и да се исто понови наредне сезоне са истим учесницима као и сада.

Овако гласи и детаљно обраћање Евролиге јавности у кратким цртама:

– Такмичења ће се наставити у моменту када то ситуација буде дозволила и када буду постојали оптимални здравствени и сигурносни услови за све учеснике. Све то пратећи препоруке релевантних здравствених ауторитета и локалних власти

– Приоритет је да се ова сезона 2019/2020 заврши по актуелном формату, што значи да се одигра регуларни део краја, затим плеј-оф и Фајнал фор. То би вероватно значило да би се све завршило иза предвиђеног датума у мају, са тиме што би фреквентност утакмица била концентрисанија, ако је то неопходно. Исти приоритет ће се односити и на Еврокуп

– Уобичајене процедуре које ће бити предложене Удружењу кошаркаша Евролиге и Удружењу тренера Евролиге су између осталог: могућ повратак играча и тренера у своје родне градове и њихове обавезе, као и прилагођена примања током суспензије такмичења.

– Учинити да правила о финансијској стабилности и финансијском фер-плеју буду флексибилнија, док се не створи јасна визија око будућег развоја финансијске ситуације.

– Важност да сви чиниоци лиге (сама лига, клубови, играчи, тренери, судије, амбасадори) схвате своју улогу и да буду инспирација и допринесу борби против вируса корона на сваки могући начин. Ово се може остварити кроз подизање свести око тога како се зараза шири, помагање заједницама којима је помоћ неопходна или једноставно дати људима забаван садржај кроз који могу да уживају у кошарци.

– Евролига ће дати све од себе да сви чиниоци поштују кампању која је већ у току, а током које се позива да сви остану у својим домовима.

Повезане вести

Leave a Comment