Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Јовичић: „Покажимо одговорност и сачувајмо старије“

Фудбалери Црвене звезде у току ванредног стања време проводе у својим домовима са породицама. Бранко Јовичић се налази у родној Рашкој где вредно тренира и поред обавезне изолације. Звездин првотимац показује да има и велико срце, тако што помаже својим старијим суграђанима у овим тешким временима.

Мало ко је мислио да ће првенство бити прекинуто, да ће ова болест овако јако завладати, али почетком месеца смо видели да се читава планета бори против овог невидљивог противника. Ми смо на терену борци, тако схватамо и ову ситуацију. Морамо се придржавати правила изолације, јер је то пут до „успеха“. Што се тиче ових „мини-припрема“ у овом периоду, ми смо у сталном контакту са тренером Станковићем и његовим помоћницима што је веома битно. То је пре свега важно због наше форме и сигурно да ће ово бити један велики минус за нас, јер смо ушли у такмичарски ритам. Међутим, радимо те вежбе превентиве, као и аеробне вежбе и вежбе снаге које ће нам помоћи да се што брже вратимо у препознатљиву форму. Свакодневно се чујемо са тренерима, брину о нама и по питању исхране и килаже, као и како се осећамо после тренинга. Сви заједно веома професионално обаваљамо свој посао у овом тешком времену – нагласио је Јовичић.

Популарни Бакула нам је отркио како то изгледају тренинзи у овим, најблаже речено, чудним условима.

– Доста је необично, пре свега јер знамо да је фудбал колективни спорт и да без рада на терену се не може. Ја то најбоље знам, имао сам две тешке повреде и још тада сам увидео велику разлику између рада на терену и ван њега. Доста је тешко, али стручни штаб се, заједно са клубом, побринуо да нам се обезбеде све реквизите, од најмањих до бицикла и траке за трчање, а то је нама веома битно. Сви очекујемо да ће бити све теже слушајући надлежне органе, тако да се зато клуб одлучио да нам и на тај начин помогне како ми не би угрозили околину.

Звездин лав, и када је био повређен, увек је био на сваком мечу, био је активан члан тима, а објаснио нам је и како сада изгледају његови дани.

Сигурно да се све ово разликује од свакодневног живота мене и саиграча. Међутим, лично све ово гледам као један испит, треба показати карактер и изаћи као победник, баш као што то чинимо и на терену. Једини излаз из овог је да будемо присебни, одговорни, да знамо зашто се од нас једино тражи да седимо код куће. Поред тренинга и вежби, такође се и психички припремамо за оно што нас очекује када се првенство настави. Надам се да ће се првенство наставити, то је жеља свих нас. Из утакмице у утакмицу смо подизали ниво форме, били све бољи, очекујем поново пун стадион, као и титуле за које се боримо. Желим да кажем свом народу да остане код куће и да пребродимо све ово заједно – јасан је Јовичић.

Звездина „тројка“ показује велико срце тако што помаже својим старијим суграђанима.

Нормално је да се сви помажемо у овим тешким временима. Треба помоћи како старијим, тако и млађим, сваки дан на телевизији од свих одговорних људи задужених за нашу безбедност и здравље слушамо да што мање излазимо напоље. Ставио сам се на располагање својим суграђанима, да им помогнем око снабдевања, заједно са друштвом. Млађи смо, издржљивији и ми сад чувамо њих, као што су они чували нас – закључио је Јовичић.

The post Јовичић: Покажимо одговорност и сачувајмо старије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment