Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Родићев рођендан уз две торте

Репрезентативни леви бек Црвене звезде Милан Родић данас прославља 29. рођендан. Сви су му пожелели само здравља и среће које нам је неопходно у овим временима. Рођенданску честитку од породице добио је преко скајпа јер су их ванредне околности затекле у две државе.

Супруга и деца су ми биле у Црној Гори код њених кад је проглашено Ванредно стање. Кад смо сагледали све одлучили смо, колико нам то тешко било, да они тамо и остану за време ове пандемије. Све и да су се вратили морали бисмо да будемо раздвојени барем још две недеље. Тешко нам пада што нисмо заједно, али се тешимо да само сви здрави. Надам се да ћемо убрзо опет бити на окупу, срећом технологија је напредна па се гледамо често током дана – каже Милан.

Правиле су се данас и две рођенданске торте.

– Једна овде у Београду, друга у Подгорици. Прославићемо вечерас рођендан преко видео позива, деца ће дувати свећице, изостаће, нажалост, загрљаји и пољупци… Ма, само здравља да буде и да ово што пре прође. Све друго ћемо надокнадити.

Да би све брже прошло и са што мање последица самодисциплина грађана је од изузетне важности, истиче и леви бек нашег тима:

Останите код куће, будите дисциплиновани, водите рачуна о хигијени и исхрани и размишљајте позитивно. То је мој апел, јер нама спортистима је лакше да се прилагодимо свим правилима па и онима које је прописала Влада Републике Србије јер смо навикли на дисциплину, на карантине, дуге припреме без породица. Време је да будемо социјално одговорни, свесни да штитећи себе штитимо и друге.

Дефанзивац нашег тима због повреде у финишу вечитог дербија није играо у последња два кола Суперлиге пре прекида и увођења Ванредног стања и таман се припремао да се врати у тренажни процес са екипом када је заустављено такмичење у Суперлиги. Време у ванредним околностима је рационално искористио.

– Провео сам првих десет дана у Љубишу на Златибору. Био сам у изолованој кући, у шумици и заиста сам искористио максимално чист планински ваздух да „напуним плућа“ и да уз консултацију са стручним штабом одрадим и један део додатног програма припрема. Могао сам да трчим у природи јер око имања на коме са боравио није било људи, само мир, тишина и добар рад.

По повратку у Београд програм је настављен.

– Трчање на траци, вожња бицикла, па сет веђби које добијамо од стручног штаба је уобилајена дневна рутина. Морамо да останемо колико-толико у кондицији како бисмо што мање морали на том пољу да надокнађујемо кад се вратимо тренинзима и сезони. Ништа не може да надомести нормалне тренинге, а права је штета што се сезона прекинула у моменту кад је тим подизао ниво форме, кад су неки детаљи у игри добијали праву физиономију. Верујем да ћемо наставити тамо где смо стали, да ли у мају или јуну није битно. Само да ова неприлика што пре прође.

Фудбалери Црвене звезде разним акцијама, донацијама показали су високу друштвену одговорност у овим тешким временима.

Помагали смо и до сада на разне начине, помагаћемо и у будућности. Детаљи нису битни, само су дела важна – истакао је леви бек црвено-белих и српске репрезентације.

The post Родићев рођендан уз две торте appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment