Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Јованчић: „Нека свако помогне како може“

Везиста Црвене звезде Душан Јованчић, као и остали саиграчи, време проводи у свом дому вредно тренирајући, као и дружећи се са својим најближима. Рођени Београђанин истиче да је веома важно да фудбалери одржавају форму како би се колико-толико спремили за наставак првенства.

Свако јутро добијамо програм који треба да испунимо тога дана. У почетку, када је тек почела изолација, људи из клуба су нам доставили неопходне реквизите који су нам недостајали како бисмо одрадили сваки могући тренинг код куће. Ту мислим на бицкле, траке за трчање, као и оне најосновније ствари за тренинг. Имамо све услове да колико-толико одржавамо нашу спрему док пандемија не прође, а искрено бих волео да то буде веома брзо како би се што пре вратили фудбалу – нагласио је Јованчић.

Необични услови за тренинг за наше фудбалере, с обзиром да су свакодневно тренирали на нашем стадиону, а Јованчић открива да кућни тренинзи не могу да се пореде са оним правим фудбалским радом на терену.

– Огромна је разлика то што нисмо заједно. Ми смо пре свега један тим, који је са стручним штабом проводио сате у заједничким активностима у протеклом периоду. Сада је свако код своје куће, максимално смо дисциплиновани и поштујемо мере предострожности. Што се тиче тренинга, ови „кућни“ не могу да се пореде са правим, фудбалским, тренингом, али у овој ситуацији то је нешто што најбоље можемо да урадимо.

Није први пут да је црвено-бела екипа помогла онима којима је то најпотребније, а наш везиста није крио задоовљство поводом донације тима Дејана Станковића.

– Веома је битно да свако ко има могућност помогне, није важан начин и висина новца, већ сам чин да се помогне људима у невољи. Сведоци смо свакога дана да је цео свет у тешкој ситуацији, па и ми у Србији. Међу играчима се „створила“ та идеја да би било лепо да нешто учинимо, и ето успели смо у томе. Надам се да ће ти брзи тестови помоћи нашем здравству, као и да ће се остали, који наравно имају могућност, укључити у акцију.

Описао је и свој дан, и шта је оно за шта сада има времена, јер је у карантину.

­- Највише смо времена, до сада, провели ван свог дома. Ово је такав период када можемо да будемо са породицом и да се сви заједно дружимо. У принципу, мој дан изгледа тако што одрадим тренинг, погледам по неки филм или серију и тако пролазе дани. Немам неки ритуал, сем свакодневног тренинга, али имам времена за све остало. Надам се да ће све убрзо доћи на старо, како би се и фудбал и жиивот вратио на нормалне стазе. Због тога, останите у својим домовима, слушајте савете лекара и будите социјално одговорни – апеловао је Душан Јованчић.

The post Јованчић: Нека свако помогне како може appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment