Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Бабић: „Карактером се све побеђује“

Звездин дефанзивац и освајач Светског првенства за играче до 20 година Срђан Бабић време у карантину проводи на селу, далеко од градских жаришта пандемије. Наравно, као одговоран човек време проводи код куће, а као велики професионалац све тренинге и фудбалске обавезе одрађује по плану и програму стручног штаба.

Веома значи и подршка наших тренера који су увек ту за нас. Ми смо навикли на свакодневан рад, ово што тренирамо код куће ништа не мења. Ушли смо у добар ритам, расли смо из утакмице у утакмицу и не сумњам да ћемо се после овог свега вратити на терен. Сваки играч, тврдим, ради максимално и пружа све како би се што боље спремили за наставак – уверава Бабић.

Звездин стамени штопер нагласио је да су сви саиграчи професионалци и да је важно да се после овог карантина буде у што бољој форми.

Сваког дана смо у контакту са кондиционим тренерима Федериком и Марком. Нису тренинзи нимало лаки у овом карантину. Дневно проведемо по сат и по обављајући вежбе и своје дужности како се не би запустили. Веома је важно да, када се све ово са пандемијом заврши, останемо у максимално доброј форми, колико је то у овим околностима могуће, да би смањили тај припремни период пре наставка првенства. Није лако, али морамо бити професионалци и показати карактер како би изашли још јачи из овога – истакао је Бабић.

И поред тешких тренинга, наш дефанзивац не крије да му недостаје – лопта.

Базични део је јако битан и није занемарљив, нарочито по питању физичке спреме. Међутим, рад са лоптом је нешто друго. Почевши од разних вежби које смо свакодневно радили на терену, нарочито техничко-тактичког дела, то су ипак неке ствари које фудбалери више воле од овог, назовимо фитнес дела. Мени лопту ништа не може да замени, од четврте лопте је имам у ногама, тако да једва чекам да се вратим на терен. Није ми тешко да радим сам, добијамо програм „на тањиру“, тако да само треба да испоштујемо тај план.

Открио нам је и шта је оно што он ради код куће.

Када не одрађујем планиране тренинге, немам неких претераних обавеза. Имам малог пса, девојка и ја се са њим играмо свакога дана. Тренутно сам на селу, далеко од града, тако да ми прија овај ваздух овде. Наравно, погледам и понеку добру серију коју ми другари препоруче. Веома је важно да останемо код куће, да се што мање крећемо и само таквим, одговорним поступањем ћемо веома брзо изаћи као победници против овог невидљивог противника – завршио је Срђан Бабић.

The post Бабић: Карактером се све побеђује appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment