Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Иванић: „Морамо остати позитивни“

Првотимац Црвене звезде Мирко Иванић проводи време у карантину у топлини свога дома. Уз редовно тренирање, време посвећује породици и апелује на све грађане да се одговорно понашају, слушају савете лекара и енергију троше на корисне ствари.

Генерално, сви су довољно упућени у рад у нашем клубу. Ми смо редовно на вези, почев од играча, стручног штаба до управе. Имамо наш програм по ком тренирамо сваког дана у кућним условима. Наравно, то не може да се пореди са тренинзима које смо радили сви заједно на терену, али у овом тренутку, по мом мишљењу, свима је најмање до фудбала. Молимо се сви да буде што мање жртава и да се ова ситуација што пре заврши на најбољи могући начин. Тренутно има много важнијих ствари од фудбала, а то су животи свих нас – почео је Иванић.

Наш везиста је открио и како проводи слободно време, као и да је забава лек за досаду.

– Мислим да свако може да „тренира“ код куће, нарочито ако се направи довољно добар, а занимљив физички рад у складу са могућностима. Посаветовао бих људе да, пре свега, остану мирни, да не паниче, морају да схвате ову ситуацију, у којој смо се сви ми нашли, на један здрав, озбиљан начин. Разум мора доћи до изражаја како би сви изашли јачи из овог. Треба се, наравно, посветити себи и својој породици када већ то ови услови допуштају. Треба радити свему оном за шта немамо времена због свакодневних радних обавеза као што су читање, учење, гледању серија и филмова. Какав год хоби имали треба искористити ово време и пре свега уживати.

Такође, Иванић напомиње да морамо остати позитивни како би се све врло брзо вратило у нормалу.

– Можемо доста тога доброг извући из целе ове тешке ситуације. Можемо да је преусмеримо на неке друге, корисније ствари, а не да кукамо и да чекамо када ћемо се вратити својим обавезама. Наравно да ће све ово променити доста тога. Једино што ми можемо да урадимо јесте да будемо одговорни и да слушамо паметније од нас. Како би се ситуација што пре смирила морамо слушати савете лекара. После припрема смо ухватили добар ритам, одиграли смо утакмице и подизали форму. Морамо остати позитивни, радити корисне и забавне ствари, а вреујем да ће се све убрзо вратити у нормалу.

Звездина „осмица“ је оптимиста и верује да ће се ускоро вратити на терен, а као стрелац последњег гола против Напретка пред прекид првенства шали се на свој рачун..

– Кажем себи, како сам дао гол – фудбала нема. Све је лакше када се мало нашалимо и забавимо. Свакако, једва чекам да се вратим тренинзима и утакмцама. Мислим да ћемо после овога имати још већу жељу и мотивацију да будемо још јачи и боље када се све ово заврши. Морамо бити спремни иако је највећа одговорност на савезима што се тиче термина и осталог. Како нама, тако и свима, нисмо једини у оваквој ситуацији, крећемо од нуле, нема изговора. Ово је нова ситуација за све нас, али ја сам оптимиста и мислим да ћемо се врло брзо вратити у форму – завршио је Мирко Иванић.

The post Иванић: Морамо остати позитивни appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment