Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Конатар: „Једва чекам да дебитујем“

Марко Конатар је прекорачио праг Маракане пре 11 година, прошао је Звездину омладинску школу и кроз каљење у нашој филијали Графичару успео да избори место у сениорском ростеру црвено-белих. Тренира марљиво као и сви саиграчи и једва чека да се укине Ванредно стање па да екипа поново буде на окупу и почне да се прирпема за утакмице, које нестрпљиво ишчекује.

По престанку нормалног режима рада пре скоро месец дана, добили смо план и програм тренинга тако да нам то много значи. Сигуран сам да сви играчи то максимално поштују и искрено тренинзи нису лаки, али морамо бити свесни колико је битно да то одрадимо како треба. Сви смо се, наравно, ужелели лопте и рада са њом. Све потребне информације добијамо од стручног штаба, имамо групе на друштвеним мрежама где можемо да питамо уколико имамо неке нејасноће. Једва чекамо да се вратимо на терен јер је много квалитетнији групни рад – почео је Конатар.

Дане у изолацији проводи у кругу проодице.

– Свакако чим завршимо програм тренинга који одрађујемо сваког дана, остаје нам много слободног времена. Трудим се да га највише проводим са породицом. Углавном се то своди на гледање серија, филмова. Битно је да сви ми имамо свест о овој ситуацији како би се што пре вратимо на терен. Такође, често се чујем и са саиграчима, нарочито са Жељком Гаврићем и Вељко Николићем. Ми млађи смо жељни фудбала и једва чекамо да се вратимо на терен.

Један од најмлађих у тиму Дејана Станковића истиче и да је сарадња са старијим фудбалерима сјајна.

– Много нам значе савети старијих саиграча. Сарадња са њима је феноменална на тренинзима. Сви они су често ту да нам помогну у свим сегментима, често се чујемо и преко друштвених мрежа. Капитен Милан Борјан нам је свима рекао да увек можемо да рачунамо на њега. Мислим да ћемо из овог изађи још јачи и мотивисанији из свега овог. Треба да покажемо какав смо тим и да се психички вратимо још бољи на терен. Сада су кренуле и те акције помоћи грађанима и ту показујемо колико је Звезда уствари велики клуб и дајемо пример другима.

Љубав према Звезди су му усадили укучани, каже млади леви бек који је у Црвену звезду стигао 2009. године,

– Сви у мојој породици навијају за Звезду. Давно сам дошао у Црвену звезду, после 11 година ништа се није променило, љубав према црвено-белој боји је увек највећа. Мислим да имам озбиљан стаж у клубу и надам се да ћу још дуго носити црвено-бели дрес. Прошлог лета сам био по први пут са првим тимом на припремама, после тога сам још једну полусезону одиграо у Графичару. Зимус је стигла награда, прикључен сам првом тиму Црвене звезде и јако сам срећан због тога. Једва чекам да дебитујем у такмичарским мечевима.

Момак који је свој пут градио и кроз наш развојни тим, не крије да је то за њега била велика школа као и да сви фудбалери у Графичару морају да искористе ту прилику. Такође, Конатар је са нашом филијалом успео да избори пласман у Прву лигу Србије, а у јесењем делу шамопиона бележио је сјајне игре у љубичастом дресу.

Сваки играч који се тренутно налази у Графичару треба да зна колико је битно да максимално искористи прилику која му је пружена. Имају пример управо у мени, као и Жељку Гаврићу и Вељку Николићу. Види се колико је нама то веома значило, и можда главна прекретница ка првом тиму Црвене звезде. Леп период сам провео тамо, људи су веома посвећени почев од тренера Милије Жижића, и управо зато бележе одличне резултате – подвукао је леви бек Црвене звезде, Марко Конатар.

The post Конатар: Једва чекам да дебитујем appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment