Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеРукомет

Вујовић: „Сви знају да сам велики навијач Звезде“

Веселин Вујовић, прослављени рукометаш и тренер изјавио је да су буџети клубова у његовом спорту доста мањи у односу на неке друге спортове.

59-годишњи Цетињанин као пример је навео кошарку.

– „Сви знају да сам велики навијач Звезде. У једном интервјуу сам рекао „дајте ми буџет који има кошаркашки и бићу првак Европе“. Био сам нападнут као да ја нешто нападам Звезду, да их прозивам за буџет… Само сам рекао да тај буџет за кошарку није довољан да будеш првак Европе, а када би рукометном клубу дао 8,5 милиона могли би бити прваци Европе. То сам хтео да кажем“ – објаснио је Вујовић у подкасту “Балкан хандбалл“.

Вујовић сматра да би „Арена“ била пуна када би Звезда била успешна клупски и у рукомету.

– „Сигуран сам и могу да потпишем да када би рукометаши Звезде играли утакмицу која води на Фајнал-фор Лиге шампиона, да би Арена била пуна. Могу да потпишем овог тренутка. Нама треба да се деси неко ко је из рукомета, а и јак је финансијски. Нама се нажалост дешавају људи који се гурају, улизују да би се одржали на површини, а вода им је „довде“. Такве треба потопити, нека се удаве и довести некога ко је добар приватник.“

Легендарни тренер депримиран је начином како се у Србији тренутно ради у овом некада трофејном спорту.

– „Џаба Србији да споји у једно Червара, Онесту, Валера Риверу, да не набрајам још тренера, да дођу у Србију. Џаба им ако они не схвате шта треба да ураде. Да се не мешају у посао човека, да га пусте да направи план програм. Да верују у то. Да не воде кафанску политику у рукомету, него да се то одма оформи стручни Савез који ће давати своје предлоге“ – рекао је Вујовић.

Повезане вести

Leave a Comment