Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЗвездине легендеНајновијеФудбал

Просинечки: „Звездина слава увек ће бити велика“

Роберт Просинечки, легендарни фудбалер и некадашњи тренер Црвене звезде истакао је да му је драго што су црвено-бели и загребачки Динамо континуирано учесници европских такмичења.

– „Много ми је драго што су се стабилизовали и остварили континуитет играња у УЕФА такмичењима. Звезда и Динамо су направили чудо за овај део Балкана. Пласирати се у Лигу шампиона кроз незгодне квалификације је велика ствар. Знам колико то значи и финансијски за клуб. Дошло се на добар ниво, било је утакмица на којима се показало да се може парирати и највећима, али снови о проласку у осмину финала нису реални“ – рекао је Просинечки за “Спортски журнал“.

Тренер Кајзерија редовно прати дешавања у Љутице Богдана.

– „Неће му бити лако после Милојевих великих резултата. Уласци у Лигу шампиона финансијски су стабилизовали клуб, знам да ће се сада тражити нови такви успеси. Драго ми је да је Звезда на прагу нове титуле, лоше је што се не зна кад ће се наставити сезона и како ће изгледати европске квалификације. То су проблеми који све муче.“

Шпанска “Марка” уврстила је Звездину генерацију из 1991. године као трећу најбољу у историји фудбала.

– „Чудесно! Невероватна је то похвала за све нас из те генерације Црвене звезде. Требало би уживати у том податку. Сада смо у времену кад клубови са наших простора нису у прилици да поново буду шампиони Европе, превише је улагања богатијих. Тешко може да се парира. Додатну димензију нашем избору даје податак да је у питању један од најпознатијих светских листова, зна се шта значе Марка, Газета, Л’Екип… Звездина слава увек ће бити велика, наравно, уз обавезу да се што више освајају трофеји и излази у Европу“ – рекао је Просинечки.

Повезане вести

Leave a Comment