Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновије

Лоренцо Браун на мети неколико евролигашких клубова

Кошарка је стопирана, као и већина спортова услед пандемије коронавируса. Не зна се шта ће бити са Евролигом, Еврокупом, АБА лигом… Црвена звезда је имала солидну, турбулентну сезону, пре свега у Евро елити, а један од најбољих кошаркаша тима Драгана Шакоте био је плејмејкер Лоренцо Браун.

Играч са солидним НБА искуством је стигао у августу на Мали Калемегдан. У почетку је био слабији, али као је сезоне одмицала био је фантастичан, мотор тима, поготово крајем 2019. године, када су црвено-бели ређали победе у Евро елити. Већ је тада је било најава да га Милано жели. Остао је у Звезди, али ће од јуна готово сигурно српски и регионални шампион да остане без најбољег кошаркаша.

Њему истиче једногодишњи уговор, а искусни плеј има на столу понуде од четири, пет евролигашких екипа, јавио је добро обавештени италијански новинар, уредник „Спортанда“, Орацио Франческо Гаучи. Не помињу се имена клубова који би желели да доведу тридесетогодишњег Американца. Браун у црвено-белом дресу игра за 500.000 евра годишње, а нема сумње да ће наредне сезоне моћи да добије бар дупло јачи уговор.

У дебитанстској евролигашкој сезони имао је у просеку 12.3 поена и 4.6 асистенција по утакмици. У каријери је био члан Филаделфије, Минесоте, Финикса и Торонта, а у два наврата играо је и у Кини, за Жеђанг Голден Булс и Гуангжу Голден Лајонс.

(извор: maxbetsport.rs)

Повезане вести

Leave a Comment