Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездина деца у кругу породице прославиљају празник

Ускрс је највећи хришћански празник, а иако млади, врло свесни његовог значаја су и бисери који стасавају у велике играче, али и сјајне људе у Омладинској школи Црвене звезде. Разговарали смо са Стефаном Митровићем, Марком Боровићем, Јованом Шљивићем и Огњеном Крајновићем око тога како они прослављају празник.

Стефан Митровић, момак који захваљујући својим фудбалским карактеристима има способност да покрива читаву десну страну, и да се врло лако прилагоди и дефанзивним и офанзивним задацима, налази се у родном Нишу где у кругу породице прославља Ускрс.

Све је као и претходних година. Од када живим у Београду, увек смо у ово време имали паузу, па сам успевао да дођем кући и да са најмилијима прославим Ускрс. Породична традиција нам је да сви заједно одемо у цркву, што ове године нисмо учинили због Ванредног стања, да се куцамо јајима и потом да ручамо. Тата је шампион у куцању, али ту смо негде, у сваком случају је најбитније да сви будемо срећни, насмејани и да у здрављу проведемо овај празник. Надам се да су сви звездаши у том духу провели највећи хришћански празник и овом приликом свима желим много здравља и среће – истиче Митровић.

Момак који је и ове сезоне потврдио своје голгетерске квалитете је седамнаестогодишњи Београђанин Марко Боровић, велика узданица наше кадетске селекције.

Ускрс је празник који се проводи породично. Ипак, за разлику од претходних година, овог пута у најужем кругу. Мало је чудно, али таква је ситуација. Међутим, неке традиције су остале, па сам и ове године помагао мами у фарбању јаја и потрудио се да што више њих буде у мојој омиљеној боји – црвеној. Неизбежно је и куцање јаја, а морам да признам да сестра већ годинама суверено побеђује у тој категорији, али не предајем се – уз осмех ће талентовани нападач.

Млађи, али једнако одговоран и посвећен породици као и старије колеге је Јован Шљивић. Млађи кадет Црвене звезде борави у родном Крушевцу.

Ускрс као и увек проводим заједно са породицом уз добру храну и куцање јајима. То нам је главна породична традиција и до сада сам углавном побеђивао. Постоји мала разлика у односу на претходне године која је узрокована Ванредним стањем и полицијским часом који траје током викенда, а то је да нажалост не можемо да одемо у село код бабе и деде – истиче Шљивић.

Капитен пионирске селекције Огњен Крајновић истиче да ће и он, највећи хришћански празник, провести у кругу најуже породице.

Због полицијског часа, овај Ускрс нећу моћи да прославим са широм породицом, што је био наш обичај. Овог пута ће то бити у најужем кругу, односно са родитељима и братом. Мада, сваки Ускрс нам почне исто, тако што се брат и ја куцамо јајима и онда сви доручкујемо. Ту традицију нисмо мењали ни ове године– наводи Крајновић.

The post Звездина деца у кругу породице прославиљају празник appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment