Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Да ли ће у среду бити позната судбина АБА лиге?

Док стрпљиво чекамо да се пандемија вируса корона смири, а побољшања широм планете се углавном виде, исто тако се питамо када би могло да дође до повратка спорта на велика врата. Кошарка није изузетак, мада је јасно да у дворане нећемо моћи бар још неко време.

Неке лиге су отказане, неке су већ прогласиле шампионе, док се у појединим земљама чекају одлуке надлежних органа, како би била донета коначна одлука. Што се Србије конкретно тиче, уз најаву да би од 27. априла могли да крену професионални тренинзи, то значи да би до одигравања Суперлиге ипак могло да дође.

А шта је са осталима?

Сутра ће бити равно 40 дана од како је прекинута сезона у АБА лиги, а из најјачег кошаркашког такмичења на Балкану још нема никаквог наговештаја да ли би сезона могла да се настави, нити на који начин ће то бити остварено. Компликацију прави чињеница да свака земља за себе посматра ситуацију са пандемијом вируса корона, те да ће организација завршнице такмичења (уколико је уопште буде) бити лавовски тежак посао.

Све би свакако било далеко лакше да се одиграло то последње коло, које је било планирано за викенд пред који је лига прекинута. Знало би се која четири тима заузимају места која воде у плеј-оф, а исто тако бисмо сазнали путнике у нижи ранг. Овако, ништа са сигурношћу не може да се каже, па су се челници појединих клубова кроз минуле недеље јављали и одвојено давали своје идеје.

Сви су углавном били сложни да би лига могла да се прошири, односно да нико не треба да испадне, а да у њу из другог ранга уђу првопласирани Борац и другопласирани Сплит. Међутим, проблем се јавља око организовања плеј-офа или Фајнал Фора у крајњој линији, јер није јасно да ли би се на четвртом месту нашла Цедевита Олимпија или Морнар.

Змајеви су већ отпустили шест играча, Цибона је рекла збогом читавом тиму, а Задар се такође опростио од странаца. Остали још одолевају и чекају среду, када ће бити обављен видео састанак на којем ће се сазнати више о плановима за завршницу.

(извор/фото: mozzartsport.com)

Повезане вести

Leave a Comment