Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Конференција АБА лигаша окончана без икакве одлуке. Сукоб председника Будућности и Партизана

Представници клубова АБА ј.т.д. лиге данас су путем видео линка анализирали актуелну ситуацију у регионалној кошарци, а путем званичног саопштења обратили су се јавности.

После више од 4 сата, представници клубова су били једногласни да треба сачекати одлуку Евролиге у другој половини маја, коју је недавно најавио председник Евролиге Ђорди Бертомеу.

– „У изузетно конструктивној атмосфери, узимајући у обзир све релевантне факторе, клубови АБА лиге су се сложили да је неопходно исцрпети све могућности како би се сезона завршила на терену када за то буду постојали сви неопходни услови, а у складу са проценама релевантних здравствених и државних органа“ – истичу из АБА.

Са тим у вези, примарни циљ АБА лиге је да се сезона 2019/20 заврши у постојећем и унапред постављеном формату.

Истовремено, како се наводи, АБА лига ће пратити ситуацију у вези са пандемијом и анализирати евентуалне моделе за модификацију такмичења, који би могли да буду примењени, а о којима ће се одлучивати на Скупштини АБА лиге.

Клубови АБА лиге ј.т.д. су закључили да је здравље људи сада апсолутни приоритет и да сви субјекти (лига, клубови, играчи, тренери, судије…) кроз различите кампање, треба да наставе да узимају активну улогу у борби са вирусом КОВИД-19.

– „Као и до сада, клубови АБА лиге ј.т.д. ће наставити снажну сарадњу, константну размену информација и идеја, а све у циљу што бољег сагледавања ситуације и доношења најбољих могућих одлука у интересу АБА лиге“ – поручују из АБА.

Иначе треба напоменути да ни ова седница представника клубова није могла да прође у мирној атмосфери. Како се сазнаје дошло је до сукоба између председника КК Партизан НИС Остоје Мијаиловића и председника КК Будућност ВОЛИ Драгана Бокана који су наставили међусобну полемику која се већ данима води, а главни циљ им је тежња ка додељивању нечега што им ни у ком случају не припада на основу до сада оствареног на терену.

Повезане вести

Leave a Comment