Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКошаркаНајновијеРегионална лига

„Спортске новости“: „Извесно је да ће нови/стари евролигаш бити Црвена звезда“

Током јучерашњег дана одржана је видео конференција представника клубова регионалне АБА ј.т.д. лиге и према очекивањима овај „скуп“ није донео никакве релевантне закључке. Једино што је у овом моменту готово извесно је то да ће од наредне сезоне регионална кошаркашка елита уместо 12 бројати 14 клубова. Нико неће у сезони 2019/20 напустити елитни ранг, док ће две првопласиране екипе АБА2 лиге чачански Борац и Сплит од сезоне 2020/21 бити део најјачег такмичења на екс-Ју подручјима.

Са друге стране добро обавештени новинари „Спортских новоти“ у данашњем броју износе став који је у овом моменту вероватно и најреалнији, а све суштински зависи од одлуке Евролиге и евентуалног наставка овог такмичења. У чланку Спортских новости“ стоји:

– „Свака одлука АБА лиге зависиће од Евролиге. Ако она донесе одлуку о наставку сезоне, онда ће се наставити са играњем и у АБА лиги. Уколико Евролига обустави сезону, онда се неће наставити ни АБА лига. А ако буде тако, онда је врло извесно да ће нови/стари евролигаш бити Црвена звезда, јер ће исте екипе које су играле ове сезоне, тада заиграти и следећу сезону Евролиге.“

Да ли колеге из наведеног спортског листа имају релевантне информације или не остаје нам да сачекамо јер је извесно да ће у наредних 15 дана и сама Евролига морати да изађе са коначним решењем за овосезонско такмичење, а управо њихов став биће кључан и за судбину регионалног такмичења.

Повезане вести

Leave a Comment