Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћи шампионатФудбал

Salata želi u Zvezdu!

Kornel Salata

Reprezentativac Slovačke i fudbaler Slovana uz Bratislave, Kornel Salata, potvrdio je svom prijatelju i saigraču Mariu Božiću da želi ove zime da obuče dres Crvene zvezde! Salata se ove godine našao na „meti“ zagrebačkog Dinama, kao i „večitog rivala,“ međutim, trenutno je najbliži potpisivanju ugovora sa našim klubom.

„Oko toga da li Kornel Salata želi da dođe u Zvezdu ne postoji ni najmanja dilema. Reč je o mom prijatelju i prvom komšiji u Bratislavi, znam iz razgovora sa njim da je Zvezda za njega izazov. U Slovačkoj posle dvomeča sa crveno-belima ne moraš nikoga da nagovaraš da dođe u Zvezdu, svako bi to odmah prihvatio. Reč je o standardnom reprezentativcu Slovačke, sjajnom igraču i čoveku, verujem da mu ni Slovan neće praviti probleme“, rekao je za „Novosti“ Božić.

Menadžer dvojice pomenutih igrača je potvrdio da su obojica blizi Marakane.

„Kada je Božić u pitanju, mislim da ćemo uspeti da završimo posao. Kada je Salata u pitanju, izvesna je želja i jednog i drugog kluba da dođe do transfera. Kod Marija je daleko čistija situacija, ali verujem da će crveno-beli uspeti da angažuju i Salatu, jer se radi o igraču na kojem bi mogli da zarade pet, šest miliona evra u narednih nekoliko godina“, izjavio je Jurkić.

Salata,  koje odigrao 11 utakmica za reprezentaciju Slovačke, je u karijeri nosio dresove Šturova (mlađe kategorije), Matador Puhova (29 utakmica, 4 gola), Artmedije (49-9), Banske Bistrice (17-4), a od 2009. godine je u Slovanu, gde je odigrao 45 utakmica i postigao četiri gola. Svojom visinom od 191 santimetar uspevao je da redovno iz prekida ugrozi protivnički gol, te se u karijeri, iako štoper, nadavao golova.

Повезане вести

6 comments

Comments are closed.