Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатДруги пишуНајновијеФудбал

Драгомир Лазовић: „Реалније је да се првенство настави око 1. јуна“

Још увек није донета званична одлука о наставку Линглонг Супер лиге Србије, али су сада ствари далеко јасније.

У разговору за „Mozzartsport“ председник Заједнице клубова Супер лиге и Прве лиге Србије Драгомир Лазовић најавио је да би шампионат могао да се настави 1. јуна.

– „У некој званичној форми немамо никакву одлуку, из простог разлога јер не можемо да будемо сигурни како ће се епидемија развијати. Али ако се обистине ове најаве и не буде нових жаришта па кренемо колективно са тренинзима од 4. маја минимум да се играчи доведу у неки такмичарски ритам је између 18 и 21 дан. Тако и тај термин 23. мај стоји као опција, али је реалније да то буде негде око 1. јуна“, рекао је Лазовић за Моззарт спорт.

Очекује се да се првенство заврши након регуларног дела, тачније 30. кола, а по свему судећи неће бити испадања, па ће Линглонг Супер лига Србије бројати 18 тимова у наредној сезони.

– „Није званично, али јесте најреалнија опција да се одиграју још та преостала четири кола регуларног тока сезоне у Суперлиги и пет у Првој лиги Србије и да се ту и заврши. У међувремену да одиграмо и Куп. Предлог је и да се одиграју бараж утакмице, последњи и претпоследњи на табели Суперлиге против трећег и четвртог на табели Прве лиге Србије. То би онда даље значило да се следеће године у Суперлиги такмичи 18 клубова, без плеј-офа и плеј-аута наравно, а да тада испадају четири клуба и да се вратимо у нормалу. Тренутно би то вероватно била најпоштенија одлука, у духу фер-плеја“, додао је први човек Заједнице.

Повезане вести

Leave a Comment