Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Гобељић: „Пажљиво и савесно се враћамо у игру“

Фудбал се полако враћа на терене широм Србије после ублажавања мера уведених за време Ванредног стања изазваног пандемијом корона вируса. За почетак ће од сутра на програму бити само тренинзи по групама, а сви љубитељи овог спорта надају се да ће до краја маја моћи да уживају и у утакмицама. Исту наду дели и првотимац црвено-белих Марко Гобељић.

Нисам могао да замислим да ћемо бити без фудбала оволико дуго. Када је читава ова ситуација почела знали смо колико ће нам недостајати тренинзи, Маракана и утакмице. Зато сада са великим нестрпљењем ишчекујемо повратак на терен. Сваки тренинг нам је у Звезди увек био уживање, али сигуран сам да ћемо од сада још више да ценимо сваки минут проведен на терену и да ћемо радовати сваком дану на Маракани. Наравно, много тога треба да буде урађено како би био омогућен наставак рада на отвореном, као и нашег првенства, али не сумњам да ће сваки појединац у српском фудбалу бити максимално одговоран. Знамо колико је битно да пазимо и себе и друге како би нам се животи вратили у нормалу. На нашем стадиону су обезбеђени сви услови, а на нама је да поштујемо мере докле год не будемо могли да кажемо да смо у потпуности победили непријатеља – рекао је Гобељић.

Пауза у првенству није значила одмор за изабранике Дејана Станковића.

– Радно је било у домовима свих нас. Стручни штаб, као и читав клуб, је одрадио феноменалан посао. Свако од нас је имао детаљан и персонализован план рада, на нама играчима је било само да испратимо задатке. Верујем да смо сви одржали добру форму. Трудили смо се, колико нам могућности дозвољавају, да убацим лопту у рад, иако то није лако у кућним условима. Такође смо радили доста и на анализи игре, гледали смо утакмице и сада са оволико слободног времена успели да уводимо нешто што је раније, због густог распореда, успевало да нам промакне. Заиста смо искористили ово време за лични напредак, свако на свој начин.

Одговор на питање шта му највише недостаје са Маракане још једном потврђује нераскидиву везу између навијача и Звезде.

Наравно да су то пуне трибине и песма са севера. Ништа друго на свету не даје тако снажан мотив и ветар у леђа као наши навијачи. Много нам недостају, сигурно нам неће бити лако без њих у наставку првенства. Ипак, они су толико пута направили спектакл на нашим утакмицама, да ће нам њихова подршка још дуго одзвањати у ушима, чак и када трибине због безбедности свих нас остану празне – поручио је Гобељић.

The post Гобељић: Пажљиво и савесно се враћамо у игру appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment