Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Станковић: „Звезда је спремна за све“

Фудбалери Црвене звезде данас су почели са групним тренинзима на стадиону „Рајко Митић“. Тренер Дејан Станковић је са стручним штабом осмислио је план и програм рада по групама а у складу са Инструкцијама за тренжани процес на отвореном које је доставило Министарство омладине и спорта Србије.

Лопта је поново почела да се котрља на „Маракани“, на радост свих у Црвеној звезди. Поранио је сручни штаб на стадион како би припремио све за три тренинга које су по групама одрађивали фудбалери првака Србије, а тренер Дејан Станковић је са осмехом дочекивао своје момке.

Битно је да смо се поново окупили, да машинерија креће полако да ради. Ово је знак да полако побеђујемо корона вирус. Поштујемо оно што су нам препоручили, концентрисани смо у току рада на све мере. Морам да нагласим да је држава урадила прави посао да сачува све нас и да смо се у рекордном року ми спортисти вратили на терен. Спорт ће се полако пробудити, пре свега почиње нормалнији живот. Ово кажем јер знам шта се дешава у Италији, ми смо касније од њих ушли у пандемију а много раније излазимо из ње – каже Станковћ који је тренинге водио са кондиционим тренером Федериком Панонћинијем.

Шеф струке се прво захвалио играчима и сарадницима на професионалности за време пандемије.

– Срећан сам што видим моје момке, мој стручни штаб иако смо се ми виђали на видео митинзима, планирали рад. Захвалио сам се момцима на њиховој професионалности, лојалности како према њима самима, тако према клуб и мени. Испоштовали су све програме које смо им слали, стално смо били у комуникацији како телефонској, групама на мрежама и видео коловима које смо имали сваке недеље и у њима користили прилику да се видимо, поздравимо, да се нашалимо. Хвала Богу, адаптирамо се сада на ову ситуацију постепеног уласка у тренинг.

Тренинг се одвијао у четири одвојене групе, није лако било осмислити нови начин рада али Станковић је и у том сегменту пронашао изазов.

– Играчи су радили у три групе а голмани одвојено у четвртој. Не кажем да они нису део тима, али имају свој програм. Фудбал је наш посао и радимо га са задовољством, поготово после дуге паузе и поготово због разлога који су довели до тога. Значи нам што смо заједно, није било тешко организовати групе јер су момци феноменални, као особе пре свега. Адаптирамо се на све ситуације, па и на ову,. Видећемо, пратимо ситуацију, да видимо шта ће бити наредне недеље, па оне тамо. Чекамо да видимо како ће се играти, да ли ће се играти. Ја сам убеђен да би требало да се игра у било којој форми. Ми смо спремни на било који захтев.

Фудбалери су одрадили максимално програм који су добили у току паузе, али сам прекид тренажног процеса на овако дуг период има своје ефекте.

Играчи ће из овог периода сигурно изаћи другачије. Криво нам је било првих дана после прекида лиге и уласка у Ванредно стање јер смо таман ухватили залет, почели да лепше и конкретније играмо. Али, пауза нас неће зауставити, циљеви су јасни, принципи су јасни тако да ћемо се освежити, мало ојачати, момци ће бити спремни за било какву форму такмичења у наставку првенства. Ми једва чекамо да видимо навијаче и да их поздравимо – закључио је Станковић.

The post Станковић: Звезда је спремна за све appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment