Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаМлађе категоријеПрипремеФудбал

Стефановић: „Интерес клуба изнад свега“

Пред сутрашњи пут у Анталију, једина дилема чини се, везана је за младог и суперталентованог Филипа Јанковића и у овом тренутку још увек је неизвесно хоће ли се он наћи на списку путника за Турску. Много се писало по медијима и нагађало о томе шта је кључна тачка спора. Све недоумице отклонио је Генерални секретар Ђорђе Стефановић, који је истакао доследан став Црвене звезде по коме нико не може да буде изнад клуба и да га условљава.

„Филип Јанковић је још са 15 година потписао професионални уговор са Црвеном звездом и уз Вељка Симића, он је наш најмлађи „професионалац“. Тиме смо јасно показали да озбиљно рачунамо на Фићу и да је он будућност Звезде“, рекао је Стефановић и додао да је младом првотимцу понуђен нови уговор, који је финансијски убедљиво најјачи контракт када се ради о играчима његових година.

„Филипу, односно његовој породици, јер док не напуни 18 година, родитељи потписују све уместо њега, смо понудили сјајне услове, али нећемо одступити ни за педаљ када је реч о интересу клуба. Ни на какве анексе нећемо пристати, сматрам да смо били више него коректни, сада су на потезу Фићини родитељи“, рекао је Стефановић који је још истакао да су о условима у уговору Јанковићи имали доста времена да размисле и да су са свим детаљима били упознати од раније.

Генсек црвено-белих нагласио је и да у овом тренутку Филипова мајка држи и „нож и погачу“, али да неће дозволити одуговлачење, већ да Црвена звезда жели одмах да зна може ли да рачуна, на неспорно велики потенцијал младог играча.

„Црвена звезда више никада и никоме неће давати проценте од продаје својих фудбалера, односно дечака који су поникли у нашој омладинској школи. Прихватићемо само оне играче чији смо ми као клуб стопроцентни власници. Нећемо дозволити никаква уплитања са стране. Желимо да заједно са младим играчима одлучујемо о њиховој будућности. А о озбиљности наших намера да задржимо Јанковића довољно говори податак да смо до сада одбили две озбиљне понуде европских клубова за њега“, у даху је рекао Стефановић и подвукао да Црвену звезду нико неће доводити у „мат позицију“ разним клаузулама и процентима у уговору.

Нема дилеме да клуб жели да разреши новонасталу ситуацију на задовољство обеју страна, али уколико до договора не дође, клуб задржава право на играча до истека његовог тренутног уговора, односно до лета 2013. године.

„Филип обзиром на своје године има право наступа за кадетску селекцију, а за први тим ће играти неко други, ко је показао већу лојалност клубу. Став клуба је да, ко нема дугорочан уговор са клубом, неће путовати у Анталију и тачка. Зашто бисмо улагали у некога ко чека да сутра оде без обештећења у други клуб“, запитао је Стефановић и додао да услови понуђеног уговора неће бити тајна за јавност уколико дође до договора.

Повезане вести

37 comments

Petar феб 1, 2012 at 20:19

,,Stav kluba je da, ko nema dugoročan ugovor sa klubom, neće putovati u Antaliju i tačka. Zašto bismo ulagali u nekoga ko čeka da sutra ode bez obeštećenja u drugi klub“,

Zasto onda Kaludjerovic ide na pripreme?

Reply
Markoni феб 1, 2012 at 20:50

I Ćosić?

Reply
republika srpska феб 1, 2012 at 19:10

ako bas hocete pretpostavke su da pod uticajem ovog ramadanija traze se ove klauzule posto je on spreman da malog za 2 miliona odvede u partizan i zato se trazi ova klauzula a i od toga neku korist ima ficina majka da se samo pita fice davno bi on potpisao visegodisnji ugovor sa zvzdom ali ramadani je tu umesao svoje prste i po svaku cenu hoce da ga odvede u partizan jer za koju god moze na njemu da zaradi 10x vise eurica od ove dve milke

Reply
miki феб 1, 2012 at 18:56

Malog ce da upropasti luda majka i menadzer. Strasno je sta se radi sa klicima koji ne znaju kako treba ni da se obriju.
Debeli je u pravu ovoga puta, ali su to trbali ranije da odrade jer 6 meseci nije puno da tavori u kadetima.
Trebali su da ga prebace u sopot pa tamo da mu polome noge!

Reply
DOKLE VISE HALAPLJIVOSTI феб 1, 2012 at 19:09

TACNO TAKO, NEK IDE U SOPOT I DA SE PLATI NEKOM DA MU POLOMI OBE NOGE, DA VISE NIKAD NE ZAIGRA FUDBAL, A MAJKA DA GA GLEDA U KOLICIM CEO ZIVOT

Reply
Markoni феб 1, 2012 at 20:49

Sine, idi leči se.

Reply
PERA BOR феб 1, 2012 at 18:36

Bucko pridobija sve vece simpatije kod mene.Potpuno je u pravu.Zvezda je veca od svega i niko ne moze da je vrti oko prsta i da je koristi kao tim u kome ce samo trenirati dok ne nadje angazman u nekom klubu engleske,spanije,italije…Ja sam upoznat sa Ficinim igrama i garantujem da one tvrdnje da je on novi Ronaldo nisu mnogo daleko od istine ali ipak ako ne zeli da igra za zvezdu i ako mu srce i misli nisu samo uz nju onda za njega u zvezdi mesta nema.

Reply
Dalibor феб 1, 2012 at 18:33

Ako je tačno da kao što mocartsport piše da je njemu Ramadani menadžer, onda se neće dogovoriti. Pa to je jedan od partizanovih ljudi iz senke pobogu.

Reply
banek феб 1, 2012 at 18:34

njegov menadzer je idalje zoran stojadinovic, ali se njemu iza ledja majka dogovara s ramadanijem!!!

Reply
Dalibor феб 1, 2012 at 18:42

Pa ta majka je baš neki o..š.
Ramadani je moćan ali zaista ne mogu da verujem da se dogovara sa partizanovim čovekom a zvezda je tog njenog klinca i stvorila (mislim u fudbalskom smislu) takvog kakav jeste. Strašno.

Reply
milko феб 1, 2012 at 18:24

http://www.mozzartsport.com/vesti/11968/jankovici-odbili-i-zvezdu-i-totenhem–filip-ocajan-/
evo novih informacija, kazu da mali hoce da ostane!! ali su problem roditelji

Reply
Aleksandar феб 1, 2012 at 18:01

Ja nista ne razumem… Ko je sad trazio vecu zaradu ? Filip ili njegova majka ?

Reply
Milos феб 1, 2012 at 18:03

Pa jel ti citas tekst ? Vidis valjda da dok Filip ne postane punoletan roditelji postavljaju uslove i potpisuju sve.

Reply
Aleksandar феб 1, 2012 at 18:13

„Filip obzirom na svoje godine ima pravo nastupa za kadetsku selekciju, a za prvi tim će igrati neko drugi, ko je pokazao veću lojalnost klubu. Stav kluba je da, ko nema dugoročan ugovor sa klubom, neće putovati u Antaliju i tačka. Zašto bismo ulagali u nekoga ko čeka da sutra ode bez obeštećenja u drugi klub“,

Ovde ispada koda on pravi probleme. Zato mi nije jasno ko je zapravo krivac ?

Reply
DELIJA MOMAK феб 1, 2012 at 19:42

MA JOK JA SAM KRIV, PUSTI TE PRICE ON AKO HOCE DA IGRA U ZVEZDI IGRACE, SRAM VAS BILO GOSPODJO JANKOVIC

Reply
ChargerNS феб 1, 2012 at 17:37

Mali je smrad i ma kako se sve završilo, ako i ostane, od mene nema nijedan gram simpatije jer će prvom prilikom da odleprša. Zabole njega za Zvezdu! Iskreno mu želim da ode negde i da nikad više ne vidi prvog tima igde. Nema on pojma kako žulja klupa!

Reply
Igor феб 1, 2012 at 17:36

Nesto debelo nevalja u nasem klubu. Zasto partizan nema takve probleme sa Lazarom Markovicem? A mi sa svakim omladincem imamo. Ma da, svi igraci su krivi, samo klub nije.

Reply
Драган феб 1, 2012 at 17:40

Није у томе ствар, друге су генерације играча и родитеља у питању. И зависи како ти „западне“. Ето, и њима је отишао квалитетан играч јуче у Спортинг, капитен Крнета је дошао код нас, једноставно је то тако.. Момци су углавном добри, ту нема збора, али родитељи су ти који су преживели 90-те, и сада би хлеба преко погаче, као и већина нас Срба – хоћу све из минимум труда, и хоћу то све одмах. Зато се код нас кладионице неће никада затворити..

Reply
Igor феб 1, 2012 at 17:55

Sve to vazi i za igrace drugih klubova, i oni su preziveli 90-te, zele pare itd… Mozda nismo direktno krivi, ali ocigledno da dozvoljavamo da nasi igraci potpisuju ugovore sa raznim menadzerima, umesto da imamo „klupskog menadzera“, i ko hoce da igra za Zvezdu od malih nogu mora da potpise sa nasim menadzerom…

Reply
Neco- Peco феб 1, 2012 at 17:59

jel im klinac neki dan otisao u sporting? Ni nasi svi klinci nisu takvi, sa Mickom nismo imali problema!
Veliki je problem poguban uticaj menadzera i tu nemamo puno lijeka!
Mi smo treca zemlja na svijetu po izvozu fudbalera, odmah iza francuske dok je brazil prvi! Al oni su roba koja se lako proda, malo zaradi na njima, kao i oni, i onda najcesce propadnu! Nije mi ih puno ni zao!

Reply
Zvezdas Rijeka феб 1, 2012 at 18:08

Da, njima je izgleda bolje da sad zarade koju stotinu hiljada evrića, nego da budu strpljivi i čekaju milione..jer realno to jeste sve rizik i potrebno je vrijeme i da se dosta toga poklopi pa da određeni klinac napravi pravu karijeru.
A njima je bolje čim krene o nekome da se priča i da je tražen, plus uvali se i menadžer, da odmah uzmu po sistemu „daj šta daš“ nego da istrpe da mali postepeno jača kao igrač na najbolji način..

Reply
Igor феб 1, 2012 at 18:31

Micko jos nije produzio ugovor. Istice mu na leto, tako da ne bi me cudilo da na leto i sa njim imamo problem.

Reply
kid frankie феб 1, 2012 at 18:25

а одакле теби идеја да је тај марковић 100% партизанов???
Шта мислиш где су њима паре од љајића, тошића, јоветића итд. за којима сад толико кукају???

Ово шта је покренула Звезда, а колико сам видео и воша је једна од ретких позитивних ствари у нашем фудбалу. Ако се омладинци очисте од менаџера, дуже ће остајати у клубовима, клубови ће добијати више квалитетних играча, а и боље паре за њих, репрезентација ће бити јача… да не набрајам даље

Мој савет за буцка: нек’ са јанковићем и његовим родитељима поразговара овај нови, милуновић, и кад чују његова искуства, верујем да ће се предомислити

Reply
Igor феб 1, 2012 at 18:34

Ali mi ne cistimo klub od menadzera i tu je glavni problem. Menadzeri su i dalje tu, i umesto da smo ih se „ocistili“ u startu, mi ratujemo sa njima kada treba da potpisu profesionalni ugovor na duze staze.

Reply
MILAN KG феб 1, 2012 at 17:17

zato je zvezda tu gde jeste stalno su je ucenjivali i dan danas je ucenjuju mnogo vise su od zvezde dobili nego sto su joj dali zahvaljujuci zvezdi su napravili karijere manje ili vise uspesne zaradili lepe pare a sad kad treba da se pomogne nigde nikog svi su jaki na recima na primer pantelic kaze vraticu se u zvezdu jednog dana kao funkcioner u srbiji bi svi da budu funkcioneri da vladaju zasto ne kaze vraticu se da odigram bar sezonu da pomognem ili mihajlovic,stankovic,pancev,savicevic,jugovic, hvala im puno za sve sto su uradili za zvezdu oni su potrebni zvezdi sada kada joj je najteze da svojim autoritetom i vezama u svetu maksimalno pomognu klubu bilo je lepo kad smo gazili bajern,rendzers,real,marsej…. sda nam treba pomoc kao nikad pre najlakse je sedeti i pljuvati uzecu kao sebe za primer i ja preterujem osudjujem upravu robija iz ocaja zato sto nismo prvi vec 5 godina zato sto ispadamo iz evrope zato sto nas komsije stalno pobedjuju svestan sam da preteram u kritikama ima ova uprava mnogo dobrih poteza rezultata na terenu nema ja se nadam da ce zveza sledece sezone uzeti titulu i konacno igrati u ligi sampiona da od ove polusezone krenemo ka mestu koje nam pripada NAPRED ZVEZA!!!!!!!!!!!!.

Reply
Markoni феб 1, 2012 at 20:43

Au brate, stavi negde tačku, jedva sam pročitao ovu tvoju rečenicu 🙂

Reply
crni_redstar феб 1, 2012 at 17:12

tako je upravo svaka cast! a fica ako ode procice kao i svi koji su otisli prerano,pa ce posle njegova alava majka da kuka,al nema veze…Zvezda je velika i nece zbog jednog kepeca da propadne,halapljivci nam nisu potrebni! idemo dalje…a ovo je veliki udarac za menadzere jer vise nece dobijati pare na racun zvezde! jos jednom bravo za upravu,a filip ako danas ne potpise taj ugovor,potpisace sebi kraj karijere budite 100 posto sigurni!

Reply
Neco- Peco феб 1, 2012 at 17:02

ma ja kako sam skontao da oni traze da ako neko ponudi 2 miliona evra za njega da je zvezda duzna da ga proda! Djubrad pohlepna!

Reply
Dalibor феб 1, 2012 at 16:57

Ajde da sačekamo i da vidimo šta će od tih pregovora biti. Po meni je normalno da i Fića tj. njegovi roditelji (majka) traže neke bolje uslove. To bi tražio svako od nas. Ali ako je tačno što bucko kaže da su im ponuđeni korektni uslovi onda mali, kao što već neko rekao treba nešto i da daš a ne samo da gledaš da uzmeš. Polako sa oštrim rečima, jer ako se dogovore, što bih Ja lično voleo, onda ćemo svi ovog klinca uzdizati u nebesa.
Fićo verujem da voliš novac, kao što vidimo tvoja mama naročito i to je ok volim ga i Ja i svi drugi ali nije on sve u životu. Mislim da bi više trebalo da brineš o igri, uspesima, stvaranju imena u fudbalskom svetu i karijeri a novac ide uz sve to.

Reply
ред ор дед феб 1, 2012 at 22:10

Само једна ствар ми није јасна, и не верујем да ће некад бити – сви му предвиђају блиставу каријеру, са 16 година је дебитовао за сениорски тим, сви причају како нисмо имали бољег играча на тој позицији у последњих 10 година… и његовим родитељима, конкретније његовој мајци, то не значи ништа. Ја разумем да је криза у земљи, да се тешко живи, да су уложили много новца у њега, и да желе да поврате уложено, али зар није логично да ће МНОГО ВИШЕ новца добити ако остане у Звезди наредних 5, 6 година, па и више.
Због чега је добро да остане? Просто питање, још простији одговор. Не мења земљу, не мења језик, не мења школу, не мења друштво, не мења начин живота, а ипак има користи од свега тога.
Како год играо у неком наредном периоду (пишем о ситуацији да остане), сигурно ће узети много више новца него што би то био случај сад.
Као што је Драган већ написао – похлепа је чудо. Жеља да све добијемо истог тренутка нас је и довела довде (и Звезду и Србију), и докле год се будемо тако понашали, неће нам бити боље.

Reply
Celavi феб 1, 2012 at 16:43

Ma ja bi to osisao do glave :)))

Reply
caruga феб 1, 2012 at 16:39

stefanovica za predsednika Srbije!!!

Reply
Neco- Peco феб 1, 2012 at 16:31

ima li oca ovo djete? Ma gurni u kadete i ni tamo mu ne treba dat sansu da igra nek trune! Za nauk svim u buducnosti. Od zvezde se ne moze samo uzimati, mora se i davati! Uprava ima moju punu podrsku i ne treba im popustati!

Reply
SHERIFF феб 1, 2012 at 16:41

A sta je sa onom informacijom sa ovog sajta da je sve u redu i da Jankovic ide na pripreme?Opet neki insajderi?

Reply
Драган феб 1, 2012 at 17:10

То је била јучерашња информација, међутим, у нашој земљи се толико тога промени после једне вечери или ноћи.. Уосталом, све је рекао и сам Стефановић, могли сте да прочитате..

Reply
Srbbb феб 1, 2012 at 17:21

Пазите када се јављате са „провереним“ информацијама блиским клубу..
Губите поверење читалаца, због глупости..
Неко, ко остане анониман , вам каже неку проверену информацију и после, када се испостави као нетачна, испадне да сте ви лажови који навлаче људе на сајт или иду логиком „ако прође -прође“ !
За Џају су вас лагали..
У овом случају , информације треба узети од Филипових родитеља , јер очигледно Звезда не може да утиче на исход свега овог..

Reply
Драган феб 1, 2012 at 17:31

Oбјавили смо до сада пуно информација, све из поузданих извора, без обзира о ком нашем спортском колективу је реч. Већина се испоставила тачним, међутим не може да се оствари све, на жалост.. Некада је апсолутно све договорено са неким играчем/тренером/функционером.. и за једну ноћ се све промени. Сећам се Александра Коцића, који је са Џајом договорио све тамо 90-тих, Војводина га је пустила, а Пантелић и Косановић су га молили целу ноћ да остане у Новом Саду. Попустио је, иако се свуда већ писало да је све готово (а и било је). Касније су, и један и други, пре њега стигли у Звезду.
За Џају нас није нико лагао. Као што сам рекао, некада је довољна ситница да се све промени.. Могао бих да кажем неколико ствари у вези тог случаја, „оперем“ себе , и ти би ми чувши те информације веровао, али из поштовања и поверења према извору, то никада нећу учинити, иако тиме стварам себи проблем. Некада једноставно упаднеш у такву позицију, и сами бирамо како ћемо даље.

Leave a Comment