Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеПрипремеФудбал

Милуновић: „Ужелео сам се фудбала“

Изабраници Дејана Станковића су се вратили групном тренажном процесу после нешто више од месец и по дана, а поновни сусрет са саиграчима и лоптом једва је дочекао стамени дефанзивац црвено-белих Немања Милуновић.

Не силази осмех са лица фудбалера, олакшање због повратка редовим тренинзима се јасно види, без обзира што су они организовани по групама а рад је прилагођен свим специфичностима новонасталих околности и иснтрукција због пандемије корона вируса.

Једва сам чекао повратак на терен. Не само ја, већ и сви моји саиграчи. Сложили смо се да је ово био много тежак период на психичком плану. На физичком смо успевали да одржимо кондицију, али доста је било теже у „главама“. Ништа не може да се пореди са тим кад изађеш на терен, осетиш траву и истрчиш за лоптом са својим саиграчима. Ипак, трудили смо се сви да гледамо ово са ведрије стране, да останемо позитивни и извучемо поуке. Најважније је било да останемо здрави – почео је Милуновић.

Први тренинзи после месец и по дана ван фудбалских терена за изабранике Дејана Станковића протекли су у лаганијем ритму, а Милуновић тврди да су ноге већ успеле да се „размрдају“.

– После оволике паузе, не можемо очекивати да то буде неки тренинг високог интензитета. Било је битно да осетимо лопту и да ноге почну да нам раде на прави начин. Тренери знају много вежбица са лоптом које имају јасан циљ, погађају баш тамо где треба, тако да је било пријатно радити.

Црвено-бели су тренинге почели у три групе по осам играча, а Милуновић истиче да је и та солуција далеко боља од оне у којој су фудбалери приморани да тренирају у четири зида.

Тек сад сви видимо, како ми играчи, тако и навијачи, колико волимо фудбал и колико нам све ово недостаје. Мени је баш тешко пало, јер сам цео живот у спорту и нисам навикао да тренирам код куће. Више ми се свиђа рад у групама на терену, него вожње бицикла у четири зида и вежбе снаге у дневној соби. Наравно, сви са великим нестрпљењем очкеујемо вести о наставку сезоне – закључује Милуновић.

The post Милуновић: Ужелео сам се фудбала appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment