Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић: „Тек након тестова можемо да кренемо са радом“

Председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић истакао је да жели да се првенство настави, али да пре тога мора да прође минимум месец дана да играчи прођу припреме.

– „Данас смо кренули са тестирањем свих играча, тренера и запослених. Наставља се после са млађим категоријама. Прво је урађено компленто вађење крви, комплетна анализа крвне слике, сада се тестирају на COVID-19. Они који су негативни, настављају даље физичке тестове у понедељак и тек онда можемо да кренемо са радом“, рекао је Човић у Јутарњем програму „ТВ Прва“.

Човић истиче да је здравље на првом месту.

– „Они су 28 дана били у својим карантинима, пошто су били у Мадриду. Срећом нису играли са Реалом који је имао пет заражених. На првом месту је здравље, а све остало ћемо видети. Тренинзи крећу негде од уторка и биће на отвореним теренима на Малом Калемегдану. Нама је још увек ризично у парковима и на неким другим местима јер желимо да сачувамо ту нашу заједницу и да прођемо без проблема.“

Председник шампиона АБА лиге и Србије истиче да ће кључна бити одлука Евролиге 24. маја за наставак кошарке.

– „Без месец, месец и по дана рада нећемо моћи ништа да урадимо. Период од уторка када они крећу је најризичнији период. Постепено дозирање и увођење у тренинг, они фактички ништа нису радили. Сваки дан ћемо их пратити. Ко нама гарантује да неко од њих не може да се зарази? Звезда се залаже да се заврше првенства, то ћемо знати после 24. маја. Треба бити реалан да Евролига и свих остали клубови имају доста странаца. Наша два играча нпр. имају проблеме, не они, већ њихове породице, мислим да су се догодили и неки смртни случајеви… У сваком случају ту смо, кренули смо да радимо“, закључио је Човић.

Повезане вести

Leave a Comment