Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЗвездаши широм светаНајновијеТрансфериФудбал

Некадашњи голман Црвене звезде пред трансфером каријере

Некадашњи голман Црвене звезде и актуелни члан репрезентације Србије Предраг Рајковић иза себе има фантастичну сезону у дресу француског Ремса. Сигурно најбољи српски чувар мреже због свега приказаног у сада већ завршеном шампионату, скренуо је пажњу на себе и налази се пред трансфером каријере.

Како преноси дневни лист „Курир“ сјајни српски голман нашао се у тефтеру спортског сектора ПСЖ-а и очекује се да ускоро стигне и понуда на адресу Ремса.

ПСЖ је ставио Рајковића у своје планове као будућег голмана, пажљиво су га скаутирали током сезоне и донели закључак да је он калибар за њихов клуб. То и не чуди јер је иза српског голмана фантастична година. У избору листа „Л`Екип“, Предраг је проглашен за најбољег голмана у лиги. По статистичким параметрима, Рајковић је међу пет најбољих голмана у Европи!

Од пет пенала колико је досуђено против Ремса у овој сезони, српски голман одбранио је чак четири. Примио је најмање голова у лиги – само 21, примера ради, ПСЖ је 24 пута капитулирао.

Ускоро можда и саиграчи. Рајковић са звездама ПСЖ-а

Уколико дође до овог трансфера, Рајковић ће постати први српски голман који је доспео у сам врх европског фудбала у протеклих 20 година.

Предраг Рајковић је рођен у Неготину 31. октобра 1995. године. Фудбалом је почео да се бави у локалној екипи Хајдук Вељко, а са 14 година прелази у Јагодину у којој је осетио и прве чари суперлигашког фудбала. Године 2013. постаје члан Црвене звезде за коју је забележио 37 наступа и учествовао у освајању две шампионске титуле 2014. и 2016. године, а након боравка у израелском Макабију из Тел Авива прелази у француски Ремс. Рајковић је наступао за све наионалне селекције Србије, а 2013. године дебитовао је и у најбољој српској репрезентацији.

Повезане вести

Leave a Comment