Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда угостила руске војне стручњаке

Фудбалски клуб Црвена звезда данас је угостио здружени одред Министарства одбране Русије који је за време Ванредног стања дезинфиковао болнице и друге објекте широм Србије. Том приликом гости из Русије посетили су наш музеј, уверили се у величину нашег клуба и добили пригодне поклоне.

У тешким ситуацијама као што је ова, важно је показивати људску величину и хуманост на глобалном ниову. Управо то је показао тим састављен од руских лекара, епидемиолога и стручњака за дезинфекцију који је деловао широм Србије у току Ванредног стања изазваном пандемијом ковид 19 вируса. Руски стручњаци за дезинфекцију су данас обишли стадион „Рајко Митић“ и имали прилику да се у музеју упознају са пуним витранама трофеја које је наш клуб освојио током своје дуге и богате историје.

Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић није крио задовљство због посете уважених гостију. Захвалио им се на помоћи у овако тешким и временима подсетивши на нераскидиво пријатељство два народа, напомињући да је у прошлости и председник Русије Владимир Путин посетио стадион „Рајко Митић“, а да је наш генерални спонзор, руска компанија Газпром.

Генерал-мајор Михаил Чернишов који предводи здружени одред Министарства одбране Русије захвалио се на гостопримству и истакао:

Велика нам је част што смо имали прилику да помогнемо српском народу у овако тешкој ситуацији за цео свет. Борба против непријатеља као што је корона вирус ујединила је све нас и то је био једини начин да из ове ситуације изађемо као победници. Сви чланови одреда су први пут посетили Србију, али ако говоримо о спорту како репрезентативном, тако и клупском сви смо упућени у успехе које је Србија постизала. Велико нам је задовољство што смо имали прилику уживо да се уверимо у величину Црвене звезде и да обиђемо стадион „Рајко Митић“.

The post Звезда угостила руске војне стручњаке appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment