Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiБлоговиВажноВладимирНајновије

„Моја Црвена звезда“ – 10 година са вама

Мај 2010. године…

… наши фудбалери су поражени у 138. вечитом дербију резултаом 1:0 на стадиону у Хумској улици, а затим су свега пар дана касније на зеленом тепиху нашег стадиона доживели један од најтежих пораза у новијој историји нашег клуба од борчанског БСК-а резултатом 1:3 чиме је екипа тадашњег тренера Ратка Достанића још једном остала без шампионских ловора.
Црвено-бели кошаркаши предвођени Немањом Бјелицом, Тадијом Драгићевићем, Немањом Недовићем, Вуком Радивојевићем, Владимиром Штимцем и осталима заузела је тек девету позицију у регионалном такмичењу, док је у домаћем шампионату тешком муком изборила пласман у тадашњу НЛБ лигу за наредну сезону.
Када је овако тешка ситуација била у два најпопуларнија клуба нашег Спортског друштва може се само замислити шта се све дешавало у жаргонски речено „мањим спортовима“. Рукометаши су били далеко од трофеја, разноразним закулисним радњама ватерполо клуб није ни егзистирао на српској ватерполо сцени. Једина светла тачка међу Звездашима у том тмурном периоду био је наш Одбојкашки клуб који је у обе конкуренције (и мушки и женски колектив) био и близу, али и освајао трофеје и све то само захваљујући чињеници да су „они други“ били потпупно безначајни и чинило се да овај спорт уопште није у домену њиховог интересовања.
Међутим, оно што је највише забрињавало звездашку јавност била је чињеница да је све што је имало префикс црвено-белог било у потпуности медијски скрајнуто у страну. Понека светла тачка нашег клуба у свеопштој јавности била је неинтересантна, али су се зато приче о „прљавом вешу“ на сва уста истицана и медијски напумпавана…

… управо у таквој ситуацији група ентузијаста, а надасве Звездаша окупила се са циљем да медијску блокаду уруши и допре до јавности како би у тадашњој искључиво црно-белој слици дали барем неку ноту боје и радости. Спортско медијско небо Србије постало је богатије за портал „Моја Црвена звезда“. На данашњи дан, 15. маја 2010. године прва вест на нашем и вашем порталу била је везана за наш рукометни колектив и првенствени тријумф над екипом ПКБ-а. Од тог момента, па до данашњег дана, пуну деценију трудимо се да испратимо свако дешавање које је везано за Спортско друштво Црвена звезда. За нас нема „малих спортова и клубова“, заједно са нашим спортистима прокрстарили смо и Србију и регион, али и Европу. Били смо и у Аустрији и у Немачкој, бодрили црвено-беле и на Кипру, али и Белорусији,…, свугде где су били црвено-бели МЦЗ је био са њима.
Када је требало критиковати , критиковали смо, када је било разлога за похвале, хвалили смо. Заједно смо се са девојкама и момцима у црвено-белом радовали, али понекад и туговали. И за целокупан наш рад најчешће смо добијали похвале и изразе захвалности, али било је тренутака када су и појединци на оправдану критику одговарали врђањем и омаловажавањем, али истина и реалност су увек били наша одлика. Пре нешто више од две године покушано је и бесрамно отимање портала. Међутим, снагом воље и то смо „преживели“. Очистили смо „жито од кукоља“ у сопственим редовима и мукотрпним радом успели да повратимо добро познато место на звездашком медијском небу.

Данас када погледамо деценију иза нас и поред свих тешкоћа морамо бити више него задовољни. Добро се сећамо каква је ситуација била када смо се ухватили борбе са ветрењачама и за сав претходни период наша Звезда је остварила тада незамисливо. Наши фудбалери не само да су постали редован учесник европске фудбалске елите, већ су и побеђивали оне за које пре десет година нисмо могли ни да замислимо да ћемо уопште и играти. Кошаркаши редовно пуне витрине трофејима, а европски великани поново стрепе од београдских црвено-белих. Ватерполисти који 2010. нису ни егзистирали у претходном периоду попели су се чак и на кров Европе,… Сви остали клубови и спортисти Црвене звезде у претходних десет година освојили су небројено и медаља и награда и трофеја и просто је немогуће све побројати, а да ипак неко буде прескочен.

Данас када портал прославља велики јубилеј, морамо се захвалити свима онима који су били део МЦЗ-а, јер сви они су дали свој допринос да „Моја Црвена звезда“ буде то што јесте, а свим колегиницама и колегама који и дан данас дају пун допринос раду портала желимо да захвалимо на свему што раде уз наду да ће сарадња бити дуговечна и плодоносна.

МЦЗ – 10 година са вама,
нека нам је срећно и дуговечно, јер волети Црвену звезду ствар је кућног васпитања.

Уредништво портала „mojacrvenazvezda.net“

Повезане вести

3 comments

Србин са Космета мај 16, 2020 at 16:29

Нека Вам је са срећом!!!
Да Господ Бог да да прославите још 100.година!!!
Одличан сајт са провереним и истинитим вестима!!!
Ми се у коментарима мало „поџапамо“ али сви волимо нашу Звезду!!!🍻🍹🏀⚽🏆🇷🇸🏐🏀⚽

Reply
Hadži Dragan NBG мај 16, 2020 at 11:57

Srećno i dugovečno Vam bilo. Nastavite u istom ritmu.

Reply
dlazic мај 16, 2020 at 14:23

Хвала, жив био! Трудићемо се да трајемо и будемо што бољи. Хвала и вама што нас редовно пратите!

Reply

Leave a Comment