Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

„Гаспром“ уплатио 2,66 милиона евра

Руски енергетски гигант на молбу челника са Маракане, унапред уплатио осам од укупно 24 рате спонзорског угоовора који важи до половине 2022. године. Према извору „Информера“, реч је о суми од 2,66 милиона евра.

Након продужетка сарадње до лета 2022., Црвено-бели су од „Гаспрома“ добили авансно осам месечних рата од по 333.000 евра, што представља трећину новца по слову новог уговора, Ово није први пут да руска компанија омогући Црвеној звезди да унапред располаже уговореним новцем, наводи извор „Информера“.

– „Звезда је на основу уговора са Гаспромом узимала новац на зајам од банака. Овог пута то није било потребно јер су Руси пристали да уплате аванс од 2,7 милиона евра“ – објаснио је извор ‘Информера’.

На Маракани ће овим новцем решити дуговања, с`обзиром да већина људи у клубу није примила плате од фебруара, сада им је све исплаћено. Сви си добили заостале зараде, само је априлска плата умањена услед корона вируса. Играчи и менаџмент су пристали на 50 посто мања примања за април, мај и јун.

– „Играчима је можда и најлакше, јер они имају плате много изнад просека и могу да преживе и ако не приме све редовно. Већи је проблем био са радном заједницом и људима који живе од просечне плате. Они су највише били погођени чињеницом да нису добијали новац од фебруара. Управа је морала да реагује и у овом тренутку се ником више од запослених у Звезди ништа не дугује“ – истиче извор „Информера“.

Повезане вести

Leave a Comment