Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Иза југа Маракане – Све селекције у погону

Терени наше Омладинске школе су од данас још пунији, јер су се на тренинге вратиле и све наше петлићке и претпетлићке селекције. Урош Урошевић, Данило Тешић, Милан Савковић, Славиша Шуша, Милан Миленковић и Иван Гајић су поново окупили дечаке рођене од 2008. до 2013. године и спремни су да формирају неке нове Грујиће, Јовиће и Јовељиће.

Све наше најмлађе селекције су током претходне такмичарске године суверено освајале међународне турнире. Доносили су наши бисери из Немачке, Аустрије, Италије и још многих европских држава трофеје који су попуњавали витрине наше Омладинске школе.

Задовољан физичким стањем дечака рођених 2009. године је њихов учитељ Данило Тешић.

Започели смо нови циклус, али се трудимо да са децом радимо као да ове паузе није ни било. Задовољан сам у каквом стању су се вратили тренинзима, али нисам изненађен. Били смо у контакту све време, радили тренинге онлајн, челенџе и још многе ствари, не само из спорта, већ и из културе и образовања, како би одржали и добар тимски дух. Дечаци су упућени у оно што их очекује у наредном периоду. Они су у предпубертету и њихов психо-физички развој тек следи, што је за нас тренере велики изазов. Први тренинг је био кратки пресек индивудалних вештина и способности из претходне године са траговима оног чиме ћемо се бавити у сезони која следи. Наш циљ је да из године у годину будемо понос клуба, а да дугорочно правимо играче за први тим – тврди Тешић.

Током зиме, догодила се рокада у нашој Омладинској школи, па је Иван Гајић преузео селекцију дечака рођених 2013. године, док је у клуб пристигао Милан Миленковић који ће брусити годину дана старије фудбалере. Гајић који је уједно и главни скаут наше базе, поделио је са нама утиске поводом ново-формиране генерације дечака.

Генерација 2013 је још увек у фази формирања. Почели смо скоро да радимо на селектирању, а да смо на правом путу, говори нам то да су дечаци на првом окупљању зимус освојили Минимакси куп у Београду. За сада имамо 15 дечака и са њима радимо на увођењу у систем тренинга, принципе рада и све оно што иде уз то. По томе како су одрадили први тренинг после пандемије корона вируса, показали су нам да су се ужелели фудбала и саиграча. Ипак, свесни су да их очекује тежак рад у наредном периоду – закључује Гајић.

Повезане вести

Leave a Comment