Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Короман и Звезда у клинчу

Жестока свађа покренута је између некадашњег фудбалера Црвене звезде Огњена Коромана и Црвене звезде.

Актуелни тренер Смедерева и бивши фудбалер Црвене звезде је на Фејсбуку оштро критиковао стање у српском фудбалу, уз посебне опаске на рачун Црвене звезде. Короманов клуб ће се до краја сезоне борити за опстанак у Првој лиги Србије, али већ је из ФСС обелодањено да ће они, због намештања у јесењем делу сезоне, свакако да испадну у нижи ранг.

Питамо се после зашто се нигде не квалификујемо. Па, тешко да ћемо и да хоћемо више. Осећам се поражено што личне интересе поједини председници ломе преко клубова. Њих није брига за породице фудбалера и да ли су легле плате, као и од чега ће да живе та наша деца. Звезда плати осам фудбалера из иностранства и да сваком од њих годишњу плату од 500.000 евра у просеку, а после доведе два своја играча из Графичара (Николић и Гаврић) из друге лиге, који после буду најбољи играчи. Па, чекај, ко је луд? Да ћутим? Зашто? Па, ја сам одрастао на Маракани и своје детињство сам оставио ту. Коме да ћутим и још мање да се плашим некога? Срамота је ко се доводи, а наша деца и таленти нестају – написао је Короман.

Реакција клуба је убрзо уследила. Короману је одговорио директор омладинске школе Црвене звезде Драган Младеновић.

– Огњен Короман је још једном решио да пљуне своју Звезду зарад интереса неког другог. Причао о томе ко се где квалификовао и шта је постигао. Звезда две године заредом игра Лигу шампиона, а и наши омладинци. И ове године смо прваци у свим селекцијама. Али он брине за интересе Смедерева. 

Међу бројним критикама Коромана била је и трансфер политика црвено – белих, односно то што Звезда доводи искусне странце.

Пита се ко је луд јер Звезда доводи искусне странце, а заборавља да је Грујић растао уз Доналда, да ће исто тако Гаврић и Николић гурати лопту Боаћију или ће им леђа чувати Саного. Да се тако расте и постаје играч. Да су управо они које Короман пљује у омладинску школу довели тог Николића и Гаврића, да су им они дали шансу у првом тиму. Такође, заборавља и да када је он био странац у клубовима Европе није се бунио што локални клинци не добијају шансу.

Директор омладинске школе црвено – белих открио је да Короман прима плату у Звезди.

– А најбитније од свега, заборавља да уредно подиже плату шест година у Звезди и дан данас, иако ради све што може против ње и захваљујући успесима тих “лудака” та плата није мала. Притом му не смета када прима плату у Звезди, а води клубове у Првој лиги против њене филијале. Све у свему, гомила лицемерја да би оправдао нечасне радње тренутног клуба који се мења сваких пар месеци – подвукао је Младеновић.

Недуго затим Огњен Короман се поново огласио и одговорио Младеновићу.

Замолио бих вас пре свега као звездаш, пошто ви звездаши нисте, који сте у клубу, да не пишете демантије јер вам се смеје Србија. Не знате ни деманти да напишете и гурате директору Омладинске школе да потпише не зна ни он шта. Вратите мало филм колико је Короман новца опростио Звезди и колико је дао Звезди. Ја не дирам филијалу и нашу децу и Омладинску школу, али да ће Гаврић и Николић подићи ниво игре уз Боаћија и Сонога, можда хоће ниво алкохола, али игре неће сигурно. Не срозавајте клуб глупавим демантијима. А ја сам сваки дан на стадиону већ скоро 30 година и бићу и даље ту, на стадиону сваки дан, а вама време истиче јер сте „записничари” и не одлучујете ништа – написао је Короман.

На примање плате последњих шест година Короман каже.

Примао сам плату шест година али сам радио и стварао играче. Тренирао сам две године Јовељића, Луку Илића, измислио вам Алексу Терзића, то је скоро преко 5.000.000 евра. И сматра да плата од 50.000 динара и није адекватна заслугама. Напомиње и да је својевремено опростио клубу 300.000 евра кад људи данас који воде клуб нису знали ни где је стадион Црвене звезде. 

Повезане вести

Leave a Comment