Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Пропуст једног спортског портала или иза свега стоји нешто много опасније?

Половином месеца марта све спортске активности су услед добро познатих разлога суспендоване, а недуго затим многе су и трајно прекинуте када је у питању сезона 2019/20. Један од спортова на који је светска пандемија највише утицала свакако је кошарка. Европски клубови, па самим тим и најбољи клубови региона у својим ростерима имају огроман број страних кошаркаша, а свакако играчи из САД-а преовладавају. За разлику од неких других спортова где су клубови већином задржали своје странце, када је кошарка у питању готово да су се сви Американци вратили у домовину чиме се њихов повратак у клубове и наставак тренинга и такмичења само додатно искомпликовао.

Из свих наведених разлога, а с’обзиром на чињеницу да је стање у појединим европским државама и даље далеко од ружичастог, у понедељак 25. маја борд акционара Евролиге је на претходну сугестију клубова са „А“ лиценцом донео једини могући закључак да се такмичење у Евролиги и Еврокупу за сезону 2019/20 прекине и поништи. Самим тим од јесени ће исти актери поново кренути у борбу за европске трофеје.

Све до сада наведено представља само сажето објашњење закључка, али ова прича подстакнута је нечим за шта верујемо да није забележено у историји спорта уопште.

Наиме, врло брзо након суспензије кошаркашких такмичења један клуб, тачније његов председник започео је прљаву медијску хајку. Готово свакодневно што писани, што електронски медији били су бомбардовани саопштењима у којима је челни човек тог клуба истицао да је једино и нормално и морално да се управо том клубу доделе (поклоне) сви трофеји, а самим тим и обезбеди учешће у елитном кошаркашком такмичењу за наредну сезону. У овом моменту бићемо у потпуности објективни и истаћи да је КК Партизан НИС у прекинутој сезони остварио запажене резултате. Обезбедили су лидерску позицију пред старт плеј-офа регионалног такмичења, док су у оквиру Еврокупа остварили најбољи скор у другој фази такмичења. Да ли би све наведено било довољно и да се пригрле трофеји тешко је рећи и никада нећемо ни сазнати. Али све то је искоришћено за незабележену медијску хајку. Након уводних саопштења председника нама комшијског клуба у свеопште спиновање јавности укључен је и велики број и садашњих и бивших кошаркаша тог клуба који су листом објашњавали „нестручној“ јавности да све сем испуњења њихових личних жеља представљало би интергалактичку неправду. Наравно, на целокупну ту причу одреаговале су присталице тог клуба који су на очекивану одлуку Евролиге узвратили медијском хајком против КК Црвена звезда мтс, њеног руководства, па чак се иде дотле да се за све окривљује и држава Србија.

Врхунац сатанизације већ три дана догађа се на одређеном броју спортских портала. Они не само да се утркују ко ће више текстова објавити на дневном нивоу у којима се објашњава сваколикој јавности о неправедности одлука, већ се дозвољава посетиоцима тих портала коментарисање чији садржај би могао и морао да буде предмет интересовања и јавног тужиоца. Наиме, портал „Mozzartsport“ је у уторак 26. маја у 17:30 часова пренео изјаву коју је председник КК Црвена звезда мтс Небојша Човић дао за једну домаћу телевизију. Недуго по објављивању текста у коментарима на исти нашао се и коментар особе под псеудонимом „КК Партизан Шампион Европе 92.“. Дотична особа је дословце написала: „Боље се чувај Гробара и не појављуј се по емисијама тако је најбоље остани код куће олошу макар ћеш бити жив“. Наведени коментар је више од 12 сати био видљив испод текста на порталу „Mozzartsport“ да би након тога волшебно нестао, али је свакако довољно дуго био постављен како би га прочитали сви заинтересовани. Треба напоменути да „Mozzartsport“, уосталом као и сви портали одобрава објављивање коментара, тј. цензурише оне чији садржај није примерен. Једноставно мора се поставити питање ко је од администратора дозволио да се наведени коментар објави и да толики дуг временски период буде доступан свима.

Ми ћемо само поставити питање у чијем интересу је све наведено и учињено и да ли ова незапамћена медијска хајка прелази и на један виши, трагични ниво.

Очекујемо да ће се поводом свега јавности обратити и уредништво портала „Моззартспорт“ и превасходно извинити како господину Небојши Човића, његовој породици, али и КК Црвена звезда мтс.

Повезане вести

5 comments

MILOS RANKOVIC мај 28, 2020 at 12:36

I BRACO KO IGRA KLADIONICU,NIKAD BRE NEMOJTE U OVAJ SMRDLJIVI mozzart,NAJGORA KLADIONICA PO SVEMU,BANDA LOPOVA

Reply
MILOS RANKOVIC мај 28, 2020 at 12:33

OVO STO PISU OVI BOLESNICI I STO PEVAJU CELU SEZONU MOZE STATI U PAR RECI,TO SU BOLESNICI,PACENICI,BEZ GRAMA MOZGA,SETITE SE SAMO MILANA GUROVICA,PA FILIPA,BORJANA,PA SAD CELE PORODICE COVICA,CELOKUMNA GRUPA TIH NAVIJACA SU PACENICI,I SAMO JEDNO KO SE BRE VAS PLASI KLOSARI JEDNI,IDETE PO GRUPICAMA NIKAD SAMI SMRADOVI JEDNI,GOSPODINE COVICU IAKO SVI MI NAVIJACI IMAMO ZAMERKI NA DOVODJENJE IGRACA I TRENERA ALI VI ZNATE NAJBOLJE IPAK STE VI U KLUBU SVAKI DAN,PUNA PODRSKA VAMA I VASOJ PORODICI DA STE ZDRAVI,SRECNI I DA ZIVITE 150 GODINA,A OVO PRAVOSUDJE BI TREBALO DA POCNE DA RADI SVOJ POSAO VEC JEDNOM,A NE PRIMAJU PLATE I BUKVALNO NISTA NERADE,MENE JURITE STO NISAM PLATIO 40 HILJADA DINARA TELENORU,A PRETNJE SMRCU NEMA VEZE,SRAMNO I MUCNO,PUNA PODRSKA COVICU I ZNAJ 80 POSTO SRBIJE JE UZ TEBE JEL TOLIKO NAS NAVIJA ZA ZVEZDU

Reply
Gogi мај 28, 2020 at 00:46

Ovaj sto je komentarisao je neka teska si*ica i internet huligan,ovakvi cesto i ne vide ni halu ni stadion vec spavaju do podne na racun mame i tate i posle celu noc provedu na internetu huliganisuci se i napastvuju tastaturu i prete nekome jer uzivo ne smeju nikog ni da pogledaju vec hodaju naokolo spustene glave…

Reply
dusan мај 27, 2020 at 22:45

smrdljiva grobarska kuhinja.

Reply
Marko мај 27, 2020 at 20:09

Jebi smrdljive grobare!

Reply

Leave a Comment